Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fantastický objav v Rusku: Odhalili tajomstvo ľudstva pomocou záhadného kameňa?
Zdielať na
Video

Fantastický objav v Rusku: Odhalili tajomstvo ľudstva pomocou záhadného kameňa?

Zdroj: Pexels

Objav, ktorý je údajne starý 250 miliónov rokov, je viac než zaujímavý.

Z celého sveta prichádzajú správy o úžasných raritách a často sú aj samotní vedci úplne ohromení tým, čo sa z hlbín zeme vynára. V dnešnom svete sa však veľmi často stáva, že o niektorých nikdy predtým neexistujúcich nálezoch kolujú falošné správy alebo sa prezentujú informácie, ktoré majú ďaleko od pravdy.

Existuje kategória takýchto nálezov, v angličtine známa ako out-of-place artefacts. Do tejto kategórie patria nálezy a historické objavy, ktoré nezodpovedajú danému obdobiu. Dalo by sa povedať, že predbiehajú svoju dobu.

A najúžasnejším predmetom, ktorý patrí do tejto kategórie, je údajný mikročip, ktorý je starý 250 miliónov rokov.

Aká je však pravda?

Často sa stáva, že je to niečo úplne iné, ako by ste si na prvý pohľad mysleli. Skamenelina, ktorá vyzerá ako mikročip, naozaj existuje a pred desiatimi rokmi zistili aj to, koľko má rokov. Výsledkom je, že by mohol mať viac ako 250 miliónov rokov. Údajný mikročip mimochodom našiel Rus Viktor Morozov pri rybolove v rieke Chodz v Rusku. Kedysi sa tu nachádzalo Sarmatské more a v tejto oblasti sa pravidelne nachádzajú skameneliny.

Príbeh sa rýchlo rozšíril na internete, pričom mnohí ľudia hovorili o milióny rokov starej špičkovej technológii. Pravdu sa nakoniec podarilo odhaliť v laboratóriu ruskej univerzity, kde zistili, že nejde o mikročip, aj keď vyzerá až desivo podobne. V skutočnosti ide o organický materiál, kostru ľaliovky, ktorá bola milióny rokov leštená, aby vyzerala ako odtlačok starovekej technológie.

Dokonalá podoba, že?

Súvisiace články