Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šokujúca pravda o Mesiaci: VIDEO ako dôkaz
Zdielať na
Video

Šokujúca pravda o Mesiaci: VIDEO ako dôkaz

Zdroj: Pixabay

Pravdepodobne ste sa veľakrát zamysleli nad tým, ako? Teraz môžete dostať odpoveď.

Mesiac je jedno z najzvláštnejších nebeských telies a my ľudia k nemu máme zvláštny vzťah, pretože ho vidíme každý deň. V skutočnosti sú chvíle, keď vidíme niečo úžasne blízko a niekedy oveľa vzdialenejšie. Profesionáli a akademici to nazývajú aj ilúzia Mesiaca. V priebehu rokov sa na tento fenomén našlo mnoho vysvetlení, no zatiaľ žiadna uspokojivá teória.

Vedci navyše nedávno oznámili, že naše predchádzajúce predpoklady boli veľmi odlišné od reality, keďže Mesiac nevyzerá tak, ako sme si mysleli, a zloženie planéty je tiež veľmi odlišné. Ani jeho farba nie je taká, aká sa javí zo Zeme. Nie je oslnivo sivá, ale žiari v oveľa viac farbách a ako v skutočnosti vyzerá, nám ukázal obrázok, ktorý bol zostavený z 250-tisíc fotografií. Pre zobrazenie náhľadu kliknite TU.

Možno vás to prekvapí, ale materiál Mesiaca je rovnaký ako materiál Zeme.

Ľudstvo zaujíma aj otázka, ako vzniklo toto nebeské teleso. Podľa teórie najviac akceptovanej vedou sa objekt s názvom Theia odtrhol od Zeme tak, že vytvoril Mesiac. Toto všetko sa mohlo stať pred 4,6 miliardami rokov a nemal to byť krátky proces. Podľa výskumu, ktorý práve vyšiel najavo, však stvorenie Mesiaca nemohlo trvať dlho, v skutočnosti k nemu prišlo neskutočne rýchlo. Podľa najnovšieho výskumu vedcov z NASA trvalo jeho vytvorenie len niekoľko hodín. Toto vysvetlenie môže tiež vysvetliť tenkú kôru a obežnú dráhu Mesiaca.

Takto vznikol Mesiac, čo môže byť šokujúce pre tých, ktorí túto teóriu nepoznali:

Súvisiace články