Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
TÁTO americká rieka, je tak znečistená, že je nebezpečné sa jej dotýkať
Zdielať na
Video

TÁTO americká rieka, je tak znečistená, že je nebezpečné sa jej dotýkať

Zdroj: Shutterstock

Bakteriálna kontaminácia rieky je tak vysoká, že obyvateľstvo muselo byť upozornené na nebezpečenstvo.

V americkom štáte Maryland je voda rieky Back River natoľko znečistená, že úrady žiadajú verejnosť, aby sa z nej ľudia náhodou nenapili, neplávali v nej a dokonca sa jej ani nedotýkali. Odporúča to Agentúra na ochranu životného prostredia.

Ak prídete do kontaktu s vodou, čo najskôr sa umyte (čistou) vodou a mydlom a ak sa voda dostane do otvorenej rany, ihneď vyhľadajte lekársku starostlivosť.

Vyhlásenie bolo zverejnené po tom, čo environmentálne skupiny už mesiace upozorňovali na to, že úroveň bakteriálnej kontaminácie v rieke je tak vysoká, že je potrebné informovať verejnosť o nebezpečenstvách.

Môže za to čistička odpadových vôd vo vlastníctve mesta Baltimore, ktorá v dôsledku nesprávnej prevádzky nedokáže pri čistení odfiltrovať nebezpečné baktérie z odpadových vôd z mesta a veľkej časti okresu.

Ministerstvo životného prostredia v Marylande minulý mesiac nariadilo prevzatie závodu Back River štátom, keďže inšpekcie ukázali, že problémy s úpravou vody sa zhoršujú – nedávne vzorky vody ukázali na niekoľkých miestach pozdĺž rieky nebezpečnú hladinu fekálnych baktérií.

 

Súvisiace články