Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Desivý pád na motorke! Majster sveta havaroval tak nešťastne, že má dvojité videnie
Zdielať na
Video

Desivý pád na motorke! Majster sveta havaroval tak nešťastne, že má dvojité videnie

Zdroj: Twitter/MotoGP

Marquezovi sa po havárii v Indonézii točila hlava aj po príchode domov do Španielska.

Osemnásobný majster sveta Marc Marquez mal počas víkendu Veľkej ceny Indonézie tak hrozný pád, že sa ani nemohol postaviť na štart.

Už na mieste sa zistilo, že jazdec Repsolu Honda utrpel otras mozgu a niekoľko ľahších zranení. Následne bol prevezený do hlavného mesta ostrova Lombok, kde sa podrobil dôkladnejšiemu nemocničnému vyšetreniu vrátane CT, kde mu nenašli vážnejšie zranenia. 

Na ceste domov do Španielska sa Márquezovi náhle zahmlilo videnie, a tak bol v pondelok nútený navštíviť nemocnicu v Barcelone. Vyšetril ho jeho oftalmológ doktor Sanchez Dalmau, ktorý potvrdil, že

Marquezovo dvojité videnie, ktoré mu diagnostikovali vlani v novembri, je späť.

Španielsky motocyklista už v utorok ráno navštívil lekársky tím v Ruber Internacional Hospital pod vedením doktora Samuela Antuñu. Absolvoval všeobecnú lekársku prehliadku, aby vyhodnotili všetky úrazy spôsobené pádom a vykonali aj magnetickú rezonanciu mozgu. Tá potvrdila, že žiadne iné zranenia neutrpel.

Marquez oznámil na Twitteri, že našťastie jeho zranenie nie je také vážne ako na konci minulého roka, ale teraz si potrebuje na chvíľu oddýchnuť a pozorovať, ako sa zotavuje.

Tretie preteky Svetového pohára sa budú konať 3. apríla v Argentíne.