Skoro jasno
12°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Umelá inteligencia s kamerou už aj na záchodovej doske
Zdielať na
Tech

Umelá inteligencia s kamerou už aj na záchodovej doske

Pozrite si tiež archívne video o toaletách.

Fotografiu aktuálneho zdravotného stavu používateľa toalety možno použiť na vyhodnotenie nového systému, ktorého srdcom je kamera visiaca zo sedadla. Užitočná inovácia vyvoláva otázky, ale jej vývojár tvrdí, že sa na nej nešetrilo. Pokiaľ ide o ochranu údajov.

Na prvý pohľad znie vývoj Throne, startupu z Austinu v Texase, ktorý nie je ničím iným ako záchodovým sedadlom s kamerou, trochu zvláštne. Zaznamenáva, čo ste nechali v mise - ale robí to z dobrého dôvodu.

Produkt, ktorý je k dispozícii na predobjednávku, analyzuje fotografiu stolice, aby poskytol spätnú väzbu o stave čriev a úrovni hydratácie. Je založený na umelej inteligencii vycvičenej lekármi, aby poskytol čo najkomplexnejší obraz výsledného produktu na fotografii. Spoločnosť tvrdí, že okrem pacientov s črevnými problémami môžu z užitočných informácií produktu profitovať aj zdraví ľudia, uvádza sa v článku TechCrunch.

Otázkou však zostáva: ako je to so súkromím? Spoločnosť Throne tvrdí, že kamera bude zaznamenávať len obsah záchodovej misy a že na automatické vymazanie nepodstatných záberov sa použije algoritmus na rozpoznávanie obrazu. Spoločnosť tiež zdôrazňuje, že ju môžete kedykoľvek kontaktovať a požiadať o vymazanie všetkých údajov a účtu. Snímky sa ukladajú anonymne, sú zašifrované a nemá k nim prístup žiadna tretia strana.

Samozrejme, k dispozícii je aj aplikácia, ktorá sa dodáva a ktorá tiež poskytuje rôzne správy.

Throne

​Ako uvádza Gizmodo, technológia je momentálne v „beta“ verzii, ale produkt je už teraz možné predobjednať za 300 dolárov. Očakáva sa však, že trhová cena neskôr dosiahne 500 dolárov.

Súvisiace články