Skoro jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Telefón ako žiadny predtým: Objaví sa Mate XT aj vo svete?
Zdielať na

Telefón ako žiadny predtým: Objaví sa Mate XT aj vo svete?

Zdroj: Huawei

Spoločnosť Huawei zatiaľ neoznámila žiadne podrobnosti o tom, či uvedie Mate XT, telefón s dvojitým skladacím displejom, na trh mimo Číny, ale existujú náznaky, že sa tak stane.

Po únikoch v priebehu niekoľkých uplynulých týždňov spoločnosť Huawei 10. septembra konečne predstavila telefón, ktorý na trh mobilných telefónov prináša prevratnú inováciu. Displej telefónu Huawei Mate XT sa dá ohnúť v dvoch bodoch, takže jeho otvorením sa zariadenie zmení na ultratenký tablet.

Počas predstavenia spoločnosť Huawei uviedla podrobnosti len o čínskom uvedení na trh, čo nie je príliš prekvapujúce vzhľadom na to, že spoločnosť vydala niekoľko svojich telefónov, ktoré boli dostupné len na Ďalekom východe. Veľkou otázkou však je: postaví spoločnosť svoj telefón proti zvyšku trhu na celom svete? Na to zatiaľ neexistuje oficiálna odpoveď - okrem toho, že Huawei naznačuje, že to urobí.

Spoločnosť Huawei na svoje globálne účty na sociálnych sieťach nahrala aj video, v ktorom predstavuje Mate XT.

Hoci vo videu nie je ani náznak toho, že spoločnosť plánuje globálne uvedenie telefónu na trh, pravdepodobne nie je náhoda, že video bolo zdieľané na rovnakom kanáli YouTube, kde sa zvyčajne zverejňujú videá zariadení dostupných mimo Číny.

Ďalšou zaujímavosťou je, že Huawei naplánoval uvedenie Mate Padu na 19. septembra, pričom podujatie sa uskutoční v Barcelone.

Kampaň spoločnosti na telefón sa v Číne práve končí, takže by nebolo prekvapením, keby bol na podujatí v Barcelone oznámený aj jeho globálny príchod.

Súvisiace články