Zatiahnuté
14°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Koniec prokrastinácie: Píšte až 20 hodín bez vyrušovania
Zdielať na

Koniec prokrastinácie: Píšte až 20 hodín bez vyrušovania

Zdroj: FreePik

Pre tých, ktorí potrebujú písať dlhšie texty, je počítač skvelým nástrojom. Má však aj svoju nevýhodu: nespočetné možnosti počítača a internetu vás môžu často rozptyľovať od písania. S týmto riešením sa toho nemusíte obávať.

Hoci by sme sa mali sústrediť na písanie, rozptyľuje nás, čo je nové na Facebooku, aký e-mail sme dostali, a tak občas odbiehame od textového editora. Znie vám to povedome? Ak áno, možno by ste sa mali pozrieť na nižšie uvedený nástroj, ktorý zbiera predobjednávky na Kickstarteri.

Ide o zaujímavý nápad: riešenie, ktoré vám umožní sústrediť sa výlučne na písanie, čím sa tvorivý proces stane plynulejším, ako to opisuje americký vynálezca. Žiadne aplikácie, žiadne oznámenia, žiadne rozptyľovanie: píšte rýchlejšie, píšte lepšie, šetrite čas.

Zariadenie sa nazýva BYOK, čo je skratka pre Bring Your Own Keyboard (Prineste si vlastnú klávesnicu). Je to podsvietená monochromatická LCD obrazovka s rozmermi len 165 x 80 x 40 mm, ktorá sa pripája k vlastnej klávesnici používateľa prostredníctvom kábla USB alebo pripojenia Bluetooth. V závislosti od zvolenej veľkosti písma displej zobrazuje dva až šesť riadkov textu naraz.

BYOK

​Ak teda chcete začať pracovať, stačí pripojiť klávesnicu k displeju a začať písať. Texty možno ukladať do malej 16 MB vnútornej pamäte zariadenia a prenášať ich do počítača môžete prostredníctvom jednoduchého kábla USB. A ak používateľ synchronizuje zariadenie s miestnou sieťou Wi-Fi, môže ich dokonca odoslať na Disk Google.

Zariadenie je napájané batériou, pričom výdrž batérie sa pohybuje od 5 do 20 hodín v závislosti od zvoleného jasu. Očakáva sa, že zariadenie sa bude predávať za 180 USD (ale pri predobjednávke na portáli Kickstarter je k dispozícii za nižšiu cenu 139 USD. Dodávka zariadenia je naplánovaná na marec budúceho roka.

Súvisiace články