Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Nový luxusný kabriolet Cadillac priťahuje pozornosť
Zdielať na

Nový luxusný kabriolet Cadillac priťahuje pozornosť

Zdroj: Cadillac

V mohutnom Cadillacu Sollei sa môžu v maximálnej tichosti a pohodlí previezť štyria ľudia.

​Na jeseň 2022 Cadillac predstavil obrovský elektromobil v kategórii ultraluxusných vozidiel a teraz prišla verzia sedanu s názvom Celestiq so strechou kabrioletu.

Na rozdiel od sériového Celestiq je Sollei, ktorý je zatiaľ len vo fáze koncepčného vozidla, štvormiestny kabriolet s 55-palcovým zakriveným displejom, ktorý dominuje palubnej doske a povrchom interiéru z kože nappa a pravého dreva a kovu.

Kabriolet, ktorý si okrem iného potrpí na chladničku a krištáľové poháre, má povrchovú úpravu vo farbe Manila Cream, ktorú prvýkrát použila luxusná značka General Motors koncom 50. rokov minulého storočia. Zaujímavosťou je, že dvere sú dlhé 1,71 metra.

Technológia pod plechmi zatiaľ nebola špecifikovaná, ale systém dvojitého pohonu všetkých kolies Celestiq, ktorý tvorí základ vozidla, produkuje 608 koní a 867 Nm krútiaceho momentu, čo zabezpečuje šprint z 0 na 100 za 3,8 sekundy.

Batéria s kapacitou 111 kWh zabezpečuje dojazd približne 480 kilometrov. 200 kW nabíjací výkon umožňuje dojazd až 125 kilometrov za 10 minút a samozrejmosťou je aj adaptívne vzduchové odpruženie a riadenie všetkých kolies.

Súvisiace články