Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Heineken predstavil prvé virtuálne pivo uvarené vo virtuálnom svete
Zdielať na
Tech

Heineken predstavil prvé virtuálne pivo uvarené vo virtuálnom svete

Zdroj: Heineken

Už aj v metaverse si môžete dať pivo.

Spoločnosť Heineken uviedla na trh svoje prvé virtuálne pivo Heineken® Silver, ktoré je od 17. marca dostupné aj vo virtuálnom pivovare spoločnosti, digitálnej platforme Decentraland. Špeciálne A-kvasinky boli nahradené A-pixelmi a chmeľ zozbieraný na poliach bol nahradený virtuálnym binárnym chmeľom pestovaným NPC. Na celý virtuálny proces varenia piva dohliadajú digitálni avatari od pivovarníkov Heineken.

Nová produktová inovácia bola predstavená vo virtuálnom pivovare Heineken, kde sa hostia mohli naučiť variť v priebehu niekoľkých sekúnd pri konzumácii pixelovaného homára a kaviáru a stretnúť sa s veľvyslancami Heineken, vrátane Thierryho Henryho.

Bram Westenbrink, globálny šéf značky Heineken, povedal:

„V spoločnosti Heineken veríme, že komunikácia je pre ľudskú existenciu rovnako dôležitá ako voda alebo vzduch. Vieme, že metaverzum spája ľudí zábavným spôsobom, ale je jasné, že toto nie je najtradičnejšie miesto na ochutnanie nového piva. Uvedením nášho úplne nového virtuálneho produktu nastavujeme zakrivené zrkadlo sebe a tým značkám, ktoré sa ponoria do metavesmíru s inováciami, ktoré si najlepšie vychutnáme v našom skutočnom svete. Chceme si z toho urobiť malý vtip a pripomenúť všetkým, že v skutočnosti nič nenahradí osviežujúcu chuť piva, ani nový virtuálny Heineken Silver. ”

Pre ešte dokonalejší zážitok v metaverze Heineken spolupracoval s medzinárodne uznávaným španielskym pouličným umelcom J. Demskym, ktorý obohatil virtuálnu show Heineken Silver o svoje špeciálne diela. Virtuálny dom Heineken Silver inšpirovaný J. Demskym si môžete pozrieť na tomto odkaze

Súvisiace články