Skoro jasno
15°
Bratislava
Vstúpila do Metaverza: O pár sekúnd neskôr ju skupinovo znásilnili
Zdielať na
Tech

Vstúpila do Metaverza: O pár sekúnd neskôr ju skupinovo znásilnili

Zdroj: Hammer & Tusk/Unsplash

Veľkolepý plán Marka Zuckerberga vybudovať Metaverse, nový virtuálny svet Facebooku, čo najviac podobný našej realite, je jej až desivo podobný.

Skupina 3-4 mužov, respektíve ich virtuálne projekcie, skupinovo znásilnila ženu, len pár sekúnd po tom, čo sa prihlásila do jednej z beta verzií testovaného Metaverza.

„Netrvalo to ani 60 sekúnd a už ma 3-4 mužskí avatari verbálne a sexuálne obťažovali a potom, čo ma inzultovali, ma skupinovo znásilnili a fotografovali sa pri tom,“

- napísala Nina Jane Patel, 43-ročná londýnska matka, vo svojom decembrovom blogovom príspevku, ktorý sa práve začal šíriť na americkom webe.

Patel napísala, že keď sa pokúsila vyslobodiť, kričali na ňu „nehovor, že sa ti to nepáči“ a „urob sa na fotke“ – presne ako v skutočnom svete.

„Je to neuveriteľné. Nočná mora,“

- píše Patel, ktorá nie je prvou takouto obeťou. Sexuálne obťažovanie, aj keď ešte nie je spustené, je už v Metaverze opakujúcim sa problémom.

The Verge informoval pred pár týždňami o prípade, keď betatesterku obťažoval cudzinec. Obeť poukázala na to, že obťažovanie je oveľa šokujúcejší a reálnejší zážitok vo virtuálnej realite, pričom zdôraznila, že najponižujúcejšou časťou traumy boli prizerajúci sa avatari, ktorí si situáciu zjavne užívali.

Vivek Sharma, viceprezident spoločnosti Meta, sa za incident ospravedlnil, no zároveň nenápadne obvinil používateľku z toho, že si nenastavila zabezpečenia blokujúce prístup cudzincov.

Spoločnosť tiež vyjadrila ľútosť nad nedávnym incidentom. Hovorca Meta Joe Osborne na podnet Vice uviedol, že prípad prešetria, rovnako ako všetky ostatné násilné incidenty.

Súvisiace články