Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Chcete zahviezdiť na Riviére? Skúste to v tomto Ferrari!
Zdielať na
Tech

Chcete zahviezdiť na Riviére? Skúste to v tomto Ferrari!

Zdroj: Sotheby's

V porovnaní s pretekárskym GTO patril Cabriolet 250 GT ku vysnívaným automobilom talianskej spoločností Pininfarina, ktorá sa zaoberala dizajnom a vývojom karosérií. Tento kus navrhla len preto, aby si jeho majiteľ užíval naplno luxusný život.

V roku 1959 sa na parížskom autosalóne predstavilo majstrovské dielo spoločnosti Pininfarina, z ktorého sa vyrobilo iba dvetisíc kusov. Tento exemplár bol na výrobnom páse 172. v poradí.

Jeho elegantný dizajn dáva jednoznačne na vedomie, že model 250 GT Cabriolet nie je určený na pretekársku dráhu, ale bol navrhnutý tak, aby ste sa s jeho V12 motorom, dostali čím rýchlejšie na taliansku alebo francúzsku Riviéru, kde ste sa ním mohli pýšiť jazdou s otvorenou strechou. Do batožinového priestoru sa pohodlne vojde víkendová batožina pre dvoch.

Sotheby's

​Tento model bol vyrobený v roku 1962 a predaný do Milána, kde ho používali až do roku 1983. Po tom vymenil niekoľkých talianskych majiteľov. Ten posledný ho získal v roku 2012 a nechal dielňami v Morene a Maranelle uviesť do pôvodného stavu.

Tak sa dostal na aukciu RM Sotheby’s, kde za neho vzhľadom na skvelý stav zaplatili 1 692 500 dolárov. Teraz už asi chápete, prečo tvrdíme, že život na vysokej nohe začína práve týmto kabrioletom Ferrari.