Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Čistá verzia Windows 11 je k dispozícii: Vyzerá veľmi užitočne
Zdielať na

Čistá verzia Windows 11 je k dispozícii: Vyzerá veľmi užitočne

Pozrite si tiež archívne video o podvodoch falošne spojených s Microsoftom.

Skupina vývojárov vytvorila verziu systému Windows 11, ktorá zobrazuje operačný systém v oklieštenej podobe.

Každý, kto niekedy inštaloval systém Windows - najmä aktuálny Windows 11 - presne vie, koľko (zbytočných) predinštalovaných programov sa s ním dodáva. Hoci existuje softvér, ktorý vám pomôže väčšinu z nich vyčistiť, predstavte si, ako by Windows vyzeral, keby sa na vašom zariadení objavil s holým jadrom. Pravdepodobne je to božský pocit, a k tomu dospeli aj anonymní vývojári, ktorí takúto verziu vytvorili.

TweakTown uvádza, že existuje verzia systému Windows 11 s názvom „Government Edition“, ktorá do vášho počítača nevloží ani jeden program a má minimálne systémové požiadavky. Názov je trochu zavádzajúci, pretože nejde o verziu operačného systému určenú pre vládne počítače a v skutočnosti ju ani nevyrobil Microsoft. Podľa dokumentu ide určite o softvér vyvinutý komunitou.

Keďže hardvérové požiadavky sú minimálne, túto verziu systému Windows 11 možno nainštalovať aj na staršie počítače. Podľa snímok obrazovky uverejnených na X používa vládna verzia 1,2 GB pamäte na počítači s celkovou pamäťou 4 GB. Taktiež nemá prehliadač Microsoft Edge ani lokalitu zabezpečenia systému Windows, ale okrem iného bola zbavená aj fotoaparátu, prehrávača médií a aplikácie Maľovanie.

Hoci nejde o oficiálnu verziu, vytvorenie Windows 11 Government Edition ukazuje, ako veľmi používateľom vadí množstvo nainštalovaných programov a ako veľmi by sa bez nich zaobišli.

Súvisiace články