Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ovládnite systém Windows: TÝMTO jednoduchým trikom získate božskú moc!
Zdielať na
Tech

Ovládnite systém Windows: TÝMTO jednoduchým trikom získate božskú moc!

Zdroj: Pixabay

V priečinku GodMode, zoskupenom podľa funkcií, máte všetky nastavenia operačného systému na jednom mieste.

Ide o špeciálny skrytý priečinok v operačných systémoch Windows, ktorý obsahuje viac ako 200 užitočných nástrojov a možností konfigurácie. Tieto priečinky sú prepojené s konkrétnymi nastaveniami a nástrojmi vášho systému, ktoré sa však môžu v jednotlivých verziách systému Windows výrazne líšiť.

Takéto skryté priečinky a možnosti môžu byť zaujímavé najmä pre pokročilých používateľov, správcov a vývojárov, pretože umožňujú prístup k hlbším nastaveniam a ich prispôsobenie. Napriek tomu aj ako laický používateľ ľahko zistíte, aké triky používajú profesionáli.

Je to jednoduchšie, ako by ste si mohli myslieť: Ak chcete vytvoriť takzvaný priečinok GodMode, stačí kliknúť pravým tlačidlom myši na pracovnú plochu systému Windows a zo zobrazenej kontextovej ponuky vybrať položku Nový/priečinok a nový priečinok pomenovať takto:

God Mode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Keď to urobíte, môžete si ponuku prechádzať podľa ľubovôle, dokonca môžete priečinok GodMode presunúť do iného priečinka, kde nájdete naozaj všetko od nastavení zariadenia (myš, klávesnica, tlačiareň, telefón, modem atď.) až po priečinok GodMode.), od najjednoduchších systémových nastavení (čas, dátum, písmo, rozpoznávanie reči, nastavenia internetu atď.) až po zložitejšie (ovládací panel siete, riešenie problémov, programy a služby, firewall atď.)

Ak sa napríklad váš počítač zaplní, môžete jednoducho použiť Údržbu disku a zistiť, kde môžete získať viac úložného priestoru, alebo rýchlejšie diagnostikovať problémy s pamäťou počítača.

Naším obľúbeným nástrojom je Centrum zjednodušenia prístupu, kde môžeme rýchlo a jednoducho nastaviť najbežnejšie a najpodstatnejšie veci: jas monitora, hlasitosť, stav batérie, aká obrazovka alebo projektor je pripojený, alebo synchronizáciu s iným zariadením.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Chad’s Tech Tips (@chadstechtips)