Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Úplne stratil kontakt s realitou? Elon Musk chce osídliť Mars
Zdielať na

Úplne stratil kontakt s realitou? Elon Musk chce osídliť Mars

Pozrite si tiež archívne video o Elonovi Muskovi so synom.

Elon Musk už daroval svoje mužské pohlavné bunky a terraformácia Marsu sa môže začať.

Elon Musk je bezpochyby najzaujímavejšou postavou 21. storočia. Desiatky miliónov ľudí sú fanúšikmi jeho práce, sledujú jeho tweety, všetko, čo povie, a to napriek rozšírenému názoru, že na vesmírnych projektoch pracuje tak tvrdo, aby sa konečne dostal domov. Nebolo by to až také prekvapujúce, keby jeho talent nemal základ v pozemských energiách: na jednej strane má podnikateľské úspechy na oveľa vyššej úrovni, ako by ho mohli naučiť profesori na najväčších univerzitách, na druhej strane jeho nápady, jedinečné myšlienky, na ktoré prichádza zväčša sám, zahanbia skupinu desiatok géniov.

Výsledkom tejto dvojakosti je, že multimiliardárovi - podnikateľovi nechýba sebavedomie: s maximálnou prirodzenosťou robí tie najdivokejšie vyhlásenia a hovorí tie najškandalóznejšie veci, nad ktorými pozemskí smrteľníci dokážu uvažovať celé dni, ba aj týždne. Muskovi sa nedávno narodilo ďalšie dieťa a povedal, že géniovia jeho éry majú jednoducho povinnosť mať čo najviac detí (jednak preto, aby im odovzdal vedomosti a dal šancu mať ešte aspoň jedno dieťa ako on, a tiež preto, aby im odovzdal svoje intelektuálne a materiálne dedičstvo).

Teraz však Elon Musk, ktorý prekonal prácu NASA, urobil vyhlásenie, ktoré je pre normálneho človeka ťažko spracovateľné: začal pracovať na kolonizácii Marsu, a to takým spôsobom, že odovzdal svoje dedičstvo, aby sa v budúcnosti mohlo použiť na tento účel. Na otázku, koľko potomkov praotec Tesly očakáva, mohol uviesť len približný počet: odhadol, že na červenej planéte by čoskoro mohlo žiť až jeden milión ľudí, takže jeho odhad bol veľkolepý.

Samozrejme, Musk pracuje aj na iných spôsoboch, ako zarobiť na Marse: jeho vesmírny program pracuje na plný výkon v spoločnosti SpaceX na rakete Starship na prieskum Marsu.

Súvisiace články