Polojasno
20°
Bratislava
Video nového humanoidného robota Atlas od Boston Dynamics
Zdielať na

Video nového humanoidného robota Atlas od Boston Dynamics

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako roboty vytlačia mnohé profesie.

Sotva sa starý humanoidný robot Atlas rozlúčil, bol predstavený jeho nástupca, nový Atlas. Určite bude aj on veľkou hviezdou.

Po rozlúčke s desať rokov starým humanoidným robotom Atlas od spoločnosti Boston Dynamics bola vo videu predstavená nová generácia tohto robota - úplne nový robot Atlas, ktorý je určený pre dnešné najmodernejšie aplikácie.

Zariadenie financované agentúrou DARPA, výskumnou zložkou amerického ministerstva obrany, je určené na pátracie a záchranné misie. Zámerom bolo, aby zariadenie bolo schopné vstúpiť do oblastí, kde by už nebolo bezpečné, aby sa tam dostal človek.

Nový Atlas vychádza z desaťročia trvajúceho výskumu a podľa jeho vývojára bude jedným z "najschopnejších" a najužitočnejších mobilných robotov na trhu, ktorý umožní priemyslu a iným odvetviam riešiť ich najťažšie výzvy. Spolu s Atlasom budú pomáhať aj roboty Spot a Stretch.

Vývojári sľubujú, že podrobne ukážu, čo tento najdynamickejší humanoidný robot na svete skutočne dokáže - v laboratóriu, v továrni a v bežnom živote.

Robot Atlas sa už stal hviezdou vďaka videám nahratým na YouTube, na ktorých stroj tancuje a predvádza svoju mimoriadnu obratnosť.

Súvisiace články