Jasno
12°
Bratislava
Umelá inteligencia varuje: Tieto mestá sú odsúdené na zánik
Zdielať na

Umelá inteligencia varuje: Tieto mestá sú odsúdené na zánik

Pozrite si tiež archívne video o tom, aké klimatické zmeny čaká Slovensko.

Umelá inteligencia už predpovedala budúcnosť.

Umelá inteligencia predpovedala, ako budú v budúcnosti vyzerať mestá na celom svete. To, čo predpovedala, však vôbec nie je dobré, pretože podľa predpovedí mnohé miesta ovládne drsné podnebie a počasie: vyčíňajúce hurikány a extrémne teploty. Je to takmer akési varovanie, že ak včas nezasiahneme, môže to byť koniec.

Umelá inteligencia spoločnosti Bing si predstavila 10 miest, ktoré sú najviac ohrozené tlakom klimatických zmien. Naznačuje tiež, že v niektorých častiach sveta bude chýbať zelená energia a protipovodňová ochrana. Pre ľudí, ktorí tam žijú, to znamená katastrofálnu budúcnosť, pričom najmä Miami sa predpovedá veľká katastrofa. Podľa odstrašujúceho scenára by sa hladina morí mohla zvýšiť o niekoľko centimetrov.

Podľa vytvorených obrázkov spôsobilo zvýšenie hladiny morí, že mnohé budovy v Miami sa museli zdvihnúť, aby zostali nad hladinou mora. Klimatickej kríze čelí aj Haiti, ktoré sa stále spamätáva z prírodných katastrof vrátane ničivého zemetrasenia s magnitúdou 7,1 v roku 2010, pri ktorom zahynulo približne 300 tisíc ľudí.

Oblasť bola zobrazená ako obrovský vír dažďa, ohňa a bleskov, pričom ľudia museli bojovať aj s obrovským množstvom vody na cestách. Hurikány na Haiti sú podľa nich čoraz častejšie a intenzívnejšie a hladina morí stúpa. Medzi ďalšie postihnuté mestá patrí Jakarta v Indonézii, Dillí v Indii, Lima v Peru a Lagos v Nigérii, kde podľa Al budú obrovské suchá. Na základe toho, čo predpovedá Al, možno očakávať aj záplavy v Manile a Šanghaji na Filipínach a v Číne.

Súvisiace články