Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Používate Google Chrome? O týchto zmenách by ste mali vedieť
Zdielať na

Používate Google Chrome? O týchto zmenách by ste mali vedieť

Zdroj: Pixabay

V najpopulárnejšom webovom prehliadači prichádzajú významné vylepšenia.

Veľké oznámenie od webového prehliadača, ktorý používa väčšina ľudí. Google Chrome práve oznámil tri významné vylepšenia založené na umelej inteligencii, ktoré by mohli v budúcnosti vážne zmeniť spôsob prehliadania.

Prvým z nich je možnosť prispôsobiť si vzhľad prehliadača nastavením niekoľkých parametrov.

Ďalší podobný vývoj vám v budúcnosti pomôže organizovať karty prehliadača. To je možné už nejaký čas, ale doteraz ich bolo možné zoskupovať a udržiavať len ručne. Odteraz však túto úlohu môže prevziať umelá inteligencia. Používateľ musí prácu iba doladiť, ak nie je vykonaná tak, ako by si želal.

Tretia zmena príde v najbližších týždňoch. Táto funkcia vám pomôže pri navrhovaní rôznorodých textov. Používateľ si bude musieť zvoliť štýl a dĺžku, prípadne krátky obsah. Umelá inteligencia potom na ich základe text preformuluje.

Spoločnosť Google nedávno zverejnila zoznam rozšírení pre prehliadač Chrome, ktoré podľa nej najviac zlepšia prácu s prehliadačom v roku 2023. Tu je zoznam, aby ste sa mohli sami rozhodnúť, či naozaj zlepšili používateľský zážitok, ak ste ich používali.

  • Scribe dokumentuje, čo robíte na počítači, a robí snímky obrazovky a popisy toho, čo robíte.
  • Deepl Translate prekladá stránky, ktoré otvoríte. Môžete rýchlo prepínať zdrojový alebo cieľový jazyk, takže sa nemusíte obťažovať s prekladačom Google.
  • Pomocou rozšírenia Sider môžete počas prehliadania stránok pristupovať k aplikácii ChatGPT prostredníctvom bočného panela.
  • Asistent s umelou inteligenciou QuillBot za niekoľko sekúnd zhrnie obsah dlhších listov a článkov.
  • Teal si v online fórach zakladá pracovné ponuky, ktoré používateľ považuje za zaujímavé, takže ich môže priebežne sledovať.
  • Transkriptor zaznamenáva dlhšie diskusie a neskôr ich konvertuje do textu.
  • Equalizerr poskytuje lepšie možnosti ovládania hlasu.
  • Funkcia Speechify číta texty hlasom, ktorý si zvolí používateľ. 

Súvisiace články