Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Používate službu Gmail? Blíži sa prelomová zmena
Zdielať na

Používate službu Gmail? Blíži sa prelomová zmena

Zdroj: Pixabay

Naše zvyky sa môžu výrazne zmeniť.

Po neuveriteľnom pokroku v oblasti umelej inteligencie sme svedkami obrovskej technologickej revolúcie, ktorá sa pomaly šíri do všetkých oblastí života. Mnohí ľudia začali tento softvér používať v každodennom živote na riešenie problémov a plnenie úloh. Niet divu, že softvér umelej inteligencie si pomaly nachádza cestu do niektorých najpoužívanejších a najobľúbenejších aplikácií, ktoré denne používajú milióny ľudí.

Spoločnosť Google teraz oznámila, že AI by sa čoskoro mohla objaviť v aplikácii Gmail, spočiatku pre používateľov systému Android. V rámci tejto inovácie bude aplikácia rozumieť ľudskej reči, takže jej budeme môcť na povel diktovať listy.

Spoločnosť Google už predtým vytvorila softvér, ktorému bolo možné prikazovať a ktorý za nás urobil veľa vecí. Teraz sa však išlo ešte ďalej, aby za vás mohol aj prepisovať vaše myšlienky. Ako uvádza portál The SpAndroid, funkcia s názvom Draft email with voice bola prvýkrát sprístupnená v laboratóriách Workspace Labs, ktoré sú testovacím pracoviskom pre experimentálny vývoj.

Na jej sprístupnenie bude vytvorené aj tlačidlo, takže táto funkcia by mohla skutočne zmeniť pravidlá hry v službe Gmail a je to niečo, na čo mnohí ľudia čakali. 

Súvisiace články