Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tohto sa svet obával: Robot spoločnosti Tesla napadol človeka
Zdielať na
Tech

Tohto sa svet obával: Robot spoločnosti Tesla napadol človeka

Pozrite si tiež archívne video o tom, že roboty vytlačia mnohé profesie.

V továrni Tesla sa stala desivá vec. Stalo sa to, čoho sa všetci obávali?

Inžinier spoločnosti Tesla bol brutálne napadnutý robotom počas poruchy v továrni spoločnosti neďaleko Austinu v Texase. Dvaja svedkovia s hrôzou sledovali, ako ich spolupracovníka napadol stroj určený na chytanie a premiestňovanie čerstvo odliatych hliníkových súčiastok automobilov.

Robot muža chytil do pasce a potom zaboril svoje kovové pazúry do chrbta a rúk pracovníka, pričom na povrchu továrne zanechal "krvavú stopu".

VÝSLEDKOM INCIDENTU BOLA OTVORENÁ RANA NA ĽAVEJ RUKE OBETE, ALE PODĽA SPRÁVY Z ROKU 2021 NEDOSTAL ŽIADNE PRACOVNÉ VOĽNO NA ZOTAVENIE.

Hoci spoločnosť Tesla v rokoch 2021 a 2022 nenahlásila regulačným orgánom žiadne ďalšie zranenia súvisiace s robotmi vo svojej texaskej továrni, incident prišiel v čase dlhoročných zvýšených obáv z rizík automatizovaných robotov na pracovisku. Napríklad v doručovacích centrách spoločnosti Amazon sa zvýšilo násilie zo strany robotických pracovníkov, samojazdiacich áut a robotických inštruktorov, pričom došlo k väčšiemu počtu zranení ľudí, čo vedie k rastúcim otázkam o rýchlej integrácii novej technológie.

Uvádza sa, že v továrni Tesla bol niekto zabitý, ale jeho prípad sa v správe neuvádza. Podľa správy súdneho lekára bol obeťou stavebný robotník, dodávateľ menom Antelmo Ramírez, ktorý zomrel na úpal, keď pomáhal stavať viac ako 2 000 hektárovú továreň Tesla Giga v Texase.

"Pracovníci uvádzajú, že keď potrebovali školenie, boli im jednoducho zaslané súbory PDF, pričom obrázky certifikátov im boli zaslané prostredníctvom SMS alebo aplikácie WhatsApp v priebehu niekoľkých dní. Bolo teda nemysliteľné, aby pracovníci vôbec mohli získať potrebné školenie."

 - povedala právnička Hannah Alexander o skutočnej situácii v továrni Tesla.

Súvisiace články