Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Neuveriteľný vedecký objav: Robot Wall-E z Disneyho rozprávky ožíva
Zdielať na
Tech

Neuveriteľný vedecký objav: Robot Wall-E z Disneyho rozprávky ožíva

Zdroj: Walt Disney Imagineering/Youtube

Nič roztomilejšie už dnes neuvidíte. Walt Disney sa rozhodol oživiť jednu zo svojich najikonickejších postáv a dať jej špeciálne schopnosti.

Najroztomilejší robot na svete, Wall-E, teraz ožil. Walt Disney zdieľal úžasné video, v ktorom ukazuje úžasné schopnosti novo navrhnutého dvojnohého robota. Vo videu robot chodí, tancuje a predvádza roztomilé pohyby, ktoré divákov fascinujú.

Wall-E je malý robot žijúci na opustenej Zemi. Ľudstvo opustilo planétu, pretože sa stala úplne neobývateľnou. Wall-E zostal sám, upratuje a triedi obrovské hory odpadu. Jeho dni sú monotónne, až kým jedného dňa na Zem nepríde robotka EVE.

WALL-E SA DO NEJ ZAMILUJE A VYDAJÚ SA NA VZRUŠUJÚCE DOBRODRUŽSTVO DO VESMÍRU, ABY ZACHRÁNILI ĽUDSTVO A VRÁTILI HO SPÄŤ NA ZEM.

Počas misie Wall-E dokáže, že hoci je maličký, je schopný hrdinstva a ľudskosti. Na konci príbehu môžu roboti a ľudia konečne opäť žiť spolu na Zemi a Wall-E a EVE môžu žiť šťastne až do smrti.

Robot, ktorého navrhli vedci, má mimoriadne ľudské schopnosti, pretože reaguje na blízkosť ľudí okolo seba. Hlava robota a pohyblivé antény mu pomáhajú preniesť strojové učenie pomocou kreatívnych návrhov animátorov do reálneho sveta. Ľudia na sociálnych sieťach boli ohromení realistickým výkonom robota. Mnohí chválili dizajn a prirodzenosť, zatiaľ čo iní premýšľali, aké super by bolo mať doma takéhoto malého roztomilého robota.

Pre výskumníkov spoločnosti Disney je tento robot nielen roztomilým spoločníkom, ale aj dôležitým technologickým pokrokom. Podľa spoločnosti Disney je robot navrhnutý pomocou procedurálnej animácie, modulárneho hardvéru a posilneného učenia, aby napodobňoval a učil sa špecifické štýly chôdze rôznych postáv. Tešíme sa aj na najnovšie vedecké poznatky malého Wall-E a neskôr na to, či sa konštruktérom podarí vytvoriť jeho roztomilú spoločníčku EVE.

Súvisiace články