Skoro jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Systém Android ohlásil novú funkciu: Používatelia o ňu prakticky prosili
Zdielať na
Tech

Systém Android ohlásil novú funkciu: Používatelia o ňu prakticky prosili

Zdroj: Pixabay

Android výrazne zaostával za spoločnosťou Apple, ktorá túto funkciu používa už dlho.

V USA sú telefóny Apple prakticky dominantné, ale mnoho ľudí stále používa systém Android od spoločnosti Google. Tí, ktorí nesiahajú po iOS, často spomínajú more prispôsobení, ktoré ponúka Android, ale ten má ako jednu zo svojich slabín bezpečnosť.

Spoločnosť Google vykonala meranie, podľa ktorého do 30. mája najnovšia verzia systému Android, verzia 13, stále beží len na 15 percentách aktívnych zariadení. Na 23,1 percenta telefónov so systémom Android stále beží Android 11, ktorý bol vydaný v roku 2020 a v súčasnosti má značný náskok.

To, samozrejme, tiež ukazuje, že ľudia v súčasnosti nevymieňajú svoje telefóny tak často, čo je pochopiteľné.

Naozaj sa však oplatí prejsť, pretože nový systém ponúka nielen vyššiu bezpečnosť, ale aj množstvo nových funkcií. Nedávno vyšlo najavo, že Google sa chystá do systému Android 14 pridať dlho očakávanú funkciu, o ktorú používatelia prakticky prosili.

Odteraz budú môcť telefóny so systémom Android konečne zistiť, v akom stave je ich batéria. Videli sme už aplikácie, ktoré sa to snažili merať, ale neboli práve najprofesionálnejšie zostavené.

Okrem stavu batérie môžete v systéme Android 14 v nastaveniach Google vidieť aj to, kedy bol zdroj energie vyrobený, a cykly nabíjania. Tí z vás, ktorí majú telefóny Apple, sa tejto funkcii tešia už dlho.

Zatiaľ nezabúdajte, že batériu telefónu nenabíjajte stále na 100 percent a nenechávajte ju ani na nabíjačke, pretože to je pre batériu naozaj zlé.

Súvisiace články