Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Takto budú podľa umelej inteligencie vyzerať európske hranice v roku 2100: Pripojíme sa k Rakúsku?
Zdielať na
Tech

Takto budú podľa umelej inteligencie vyzerať európske hranice v roku 2100: Pripojíme sa k Rakúsku?

Zdroj: Pixabay

Prečo by sa niekto nemohol spýtať učiaceho sa algoritmu, ako budú vyzerať hranice krajín v nasledujúcich osemdesiatich rokoch? Ak je to pravda, Európu čakajú veľmi zaujímavé desaťročia.

Účet na Instagrame s názvom Amazing Maps už nejaký čas zbiera followerov. K dnešnému dňu ich má 111 tisíc, čomu sa nemožno čudovať, pretože redaktori, ktorí za účtom stoja, občas zdieľajú naozaj zaujímavé mapy.

Nie je žiadnou novinkou, že svet momentálne zachvátila horúčka umelej inteligencie, od rozšírenia ChatGPT, ktorý túto mániu odštartoval na jeseň minulého roka, si už všetci stihli zvyknúť na to, že AI je najspomínanejší výraz.

Aj redaktori portálu Amazing Maps si všimli, že v súčasnosti sa dá týmto slovom predať takmer čokoľvek, a tak v jednom zo svojich posledných príspevkov šokovali svojich fanúšikov nasledujúcim textom:

Požiadali sme umelú inteligenciu, aby nakreslila hranice Európy v roku 2100.

Nemá zmysel byť v tomto smere vedecky dôsledný. Na jednej strane v príspevku nie je ani slovo o tom, akú umelú inteligenciu redaktor použil a akými údajmi ju kŕmil, aby dosiahol výsledok, a na druhej strane prezentovaná grafika nemá ani efekt akademickej práce. 

Amazing Maps

​Ťažko sa hľadajú slová pre tento pikantný vývoj, veď ako vysvetliť vznik nového Bulharska, či Rakúsko-Slovenska?

Súvisiace články