Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Toto čínske zariadenie umožňuje cítiť bozk poslaný cez internet
Zdielať na
Tech

Toto čínske zariadenie umožňuje cítiť bozk poslaný cez internet

Zdroj: Taobao

"Stroj na bozkávanie na diaľku" využíva silikónové snímače tlaku na pery, ktoré dokonale kopírujú bozk používateľa, čo podľa distribútora výrobku môže pomôcť ľuďom vo vzťahoch na diaľku zažiť fyzickú intimitu.

Páry pripoja zariadenie k svojmu smartfónu a potom sa pomocou špeciálnej aplikácie bozkávajú počas videohovoru. Bozkávač vyrobený zo silikónu dokáže napodobniť pohyb a teplotu pier používateľa.

Stroj na bozkávanie na diaľku bol patentovaný Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology v Číne. Hlavný vynálezca Jiang Zhongli uviedol, že v čase, keď dostal nápad na toto zariadenie, bol vo vzťahu so svojou priateľkou na diaľku. Hoci je v podstate určený ľuďom vo vzťahu v páre, čínsky prístroj umožňuje používateľom anonymne sa "bozkávať" aj s cudzími ľuďmi, ak sa nájdu v aplikácii a majú sa radi. Je tiež možné nahrať vopred virtuálny bozk, ktorý si môžu stiahnuť ostatní používatelia a zažiť, ako sa ich užívateľ bozkáva.

Hoci sa tento vynález môže zdať zvláštny a nový, istá malajzijská spoločnosť už v roku 2016 uviedla na trh podobné zariadenie s názvom Kissinger, ale namiesto realistických pier mal tento bozkávač len silikónovú podložku citlivú na dotyk. Podobne ako jeho čínska verzia, aj toto zariadenie dokáže prenášať tlak a teplotu partnerových pier a dokonca aj zvuk bozku prostredníctvom aplikácie, ktorá je súčasťou príslušenstva.

Bozkávač, ktorý v súčasnosti stojí 41 dolárov  vzbudzuje na čínskej sociálnej mediálnej platforme Weibo, podobnej Twitteru, veľký záujem, o čom svedčia stovky miliónov zobrazení, ktoré dosiahol v krátkom čase. Názory sa, samozrejme, rozchádzajú: mnohí v ňom vidia zábavu, zatiaľ čo iní ho označujú za "vulgárny" a "strašidelný". Niektorí sa tiež obávajú, že zariadenie si môžu kúpiť a používať neplnoleté osoby. Tak či onak, zdá sa, že po ňom je dopyt, keďže jeho distribútor tvrdí, že každý mesiac sa predá približne 100 kusov.

Súvisiace články