Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Takto si umelá inteligencia predstavuje posledné selfie ľudstva
Zdielať na
Tech

Takto si umelá inteligencia predstavuje posledné selfie ľudstva

Zdroj: Pixabay

Umelá inteligencia považuje posledné hodiny ľudstva za hrozné.

Vedci z Massachusetts Institute of Technology (MIT), poprednej svetovej inžinierskej univerzity, vo svojej štúdii s názvom The Limits to Growth, publikovanej v roku 1972, dospeli k záveru, že ľudská civilizácia by sa mohla do roku 2040 zrútiť. Údaje z tej doby boli nedávno získané a porovnané s aktuálnymi údajmi a zdá sa, že predpoveď spred 50 rokov je veľmi blízka realite. Zároveň bolo zdôraznené, že kolaps ľudskej civilizácie neznamená vymretie ľudstva, ale zastavenie ekonomického a priemyselného rozvoja (rastu), čo bude mať za následok pokles produkcie potravín, a to môže viesť k zhoršenie životnej úrovne.

Presne takto situáciu nevidí umelá inteligencia MidJourney, ktorá vytvára obrázky z kľúčových slov, ktoré jej zadávajú. Posledné hodiny ľudstva si predstavuje oveľa apokalyptickejším spôsobom. Keď ju požiadali, aby si predstavila, aké budú posledné selfie života na zemi, vyzerali by podľa nej takto:

@robotoverloards Asking an Ai to show the last Selfie ever taken Part: 4 #creepy#scary#ai#midjourney#dalle2 #fyp#foryoupage ♬ A Burning Memory - Reece Moseley

Umelá inteligencia považuje posledné hodiny ľudstva za obzvlášť hrozné, k tomu by sme len dodali, že funguje z informačných súborov, ktoré jej dovolíme vidieť.

Súvisiace články