Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Lego predstavuje ďalšiu taliansku ikonu: Nesmrteľnú Vespu 125
Zdielať na
Tech

Lego predstavuje ďalšiu taliansku ikonu: Nesmrteľnú Vespu 125

Zdroj: LEGO

Po Fiate 500 ponúka stavebnica Lego ďalšiu ikonu talianskych ciest. Skúter Vespa 125 zo šesťdesiatych rokov.

​Spoločnosť Lego predstavila ďalšiu zaujímavú stavebnicu, ktorá určite poteší každého fanúšika ikonických cestných vozidiel. Ponuka rady Creator Expert sa totiž rozrastá o stavebnicu Vespa 125, inšpirovanú ikonickým talianskym skútrom Vespa Piaggio zo šesťdesiatych rokov.

Stavebnica, určená pre zberateľov starších ako 18 rokov, sa skladá z celkom 1 106 dielikov a finálny model má rozmery 35 cm na dĺžku, 22 cm na výšku a 12 cm na šírku. Milovníkov stavebnice Lego ale určite poteší predovšetkým mnoho rôznych zaujímavých detailov.

A začať môžeme hneď s pastelovou modrou farbou, ktorá patrí v ponuke stavebníc Lego medzi tie vzácnejšie. V rovnakom odtieni pritom v minulom roku vznikla aj stavebnica Lego Fiat 500, ktorá bola dostupná aj v pastelovo žltej farbe, v ktorej je oveľa častejšia.

Stavebnica Vespa má funkčné riadenie, kryt rezervného kolesa, delené sedadlá, prepravný kôš s kvetinou, štýlovú bielu helmu s hnedými okuliarmi, výklopný stojan a nechýba ani odnímateľný kryt motora, pod ktorým je naznačené pohonné ústrojenstvo.

Čerešničkou na torte je zadná registračná značka, ktorá nesie číslo 23 04 46. Zarytí milovníci ikonického skútra pritom najskôr budú vedieť, že ide o odkaz na dátum 23. apríla 1946, kedy Piaggio registroval vôbec prvý patent na Vespa.

Stavebnica Lego Vespa už je dostupná aj na slovenských webových stránkach spoločnosti, s dostupnosťou od 1. marca tohto roku. Cena bola stanovená na 99.99 eur.

Súvisiace články