Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dva vzrušené samce delfínov vyvádzali s anakondou, akoby išlo o sexuálnu pomôcku
Zdielať na
Life

Dva vzrušené samce delfínov vyvádzali s anakondou, akoby išlo o sexuálnu pomôcku

Zdroj: Business Insider

Bolívijskí výskumníci spozorovali zvláštnu scénu s dvoma sexuálne vzrušenými delfínmi, ktorí sa hrali s obrovskou anakondou, píše Business Insider. Výskumníci tiež zachytili scénu na fotografiách v auguste 2021, ktorých podrobnosti boli opísané v štúdii publikovanej v časopise Ecology minulý mesiac.

Členovia výskumného tímu delfíny zbadali hneď po príchode na miesto a začali fotiť, no až pri spätnom pohľade na zábery si všimli, že delfíny so sebou nesú hada. Interakcia trvala najmenej sedem minút. Vedci uviedli, že je jasné, že delfíny sa s hadom hrali, namiesto toho, aby ho chceli zjesť.

Obaja dospelí samci delfínov sa dotýkali anakondy, brali ju so sebou a plávali spolu. Vedci tiež zistili, že delfíny mali stoporené penisy, čo tiež podporilo myšlienku, že ide o hravú interakciu. Táto hra je dobre zdokumentovaným správaním medzi cicavcami a delfínmi vo všeobecnosti, ale bol to prvý zaznamenaný prípad niečoho podobného medzi delfínmi a anakondou.

Business Insider

​V minulosti boli pozorované samce amazonských riečnych delfínov, ktorí niesli rôzne predmety, ktorými sa zrejme pokúsili zapôsobiť na okolité samice. Diana Reiss, výskumníčka morských cicavcov na Hunter College, povedala pre New York Times, že anakonda mohla delfíny sexuálne stimulovať, mali sa o čo „trieť“.

Podľa niektorých vedcov však v pohybe delfínov nemusel byť žiadny sexuálny náboj, ale iba chránili a učili mladšie delfíny, ktoré s nimi plávali. Potvrdili sa, že anakonda bola pri tomto kúsku usmrtená.

Súvisiace články