Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
5 spôsobov ako štýlovo nosiť pánske mikiny
Zdielať na
Life

5 spôsobov ako štýlovo nosiť pánske mikiny

Zdroj: MPM

Nosiť či nenosiť mikinu? Mnohí z nás tento praktický kúsok v obchodoch obchádzajú z obáv, že v nej budú vyzerať ako pubertálny adolescent či zlodej. Páni, tie časy sú dávno preč!

Pamätáte si ten pocit, keď ste si ako dieťa obliekli svoju obľúbenú mikinu? Nebol to ten najlepší pocit na svete? Mikina je tým najpraktickejším a najpohodlnejším oblečením, aké si môžete na seba dať. Dnes vám poradíme, ako ju zladiť k piatim outfitom tak, aby ste sa cítili rovnako pohodlne, s tým rozdielom, že nebudete vyzerať ako malý chlapec.   

Trocha histórie

Mikina patrí medzi športové oblečenie a značka Champion Products si nárokuje jej prvý dizajn od 40. rokov minulého storočia. Odvtedy ju za svoju uniformu prijali okrem športovcov hip-hoperi, skejteri, snowborďáci, nahnevaná mládež, ale aj univerzitní študenti a tiež módni návrhári.

Aj pánske kolekcie vedia prekvapiť nie veľmi nositeľnými kreáciami, ich jadro však vždy tvoria pohodlné a praktické kúsky. Mikina spĺňa oboje a dizajnéri street značiek, akými sú Off-white, ale aj prestížnejšie Versace či Balenciaga, zaraďujú do svojich kolekcií atraktívne a luxusne vyzerajúce kusy. Aby ste vyzerali štýlovo, nepotrebuje posledný módny výstrelok, postačí vám základná mikina a osvojenie si našich nasledujúcich rád.

Inšpirujte sa ako nosiť mikinu:  

Ako súčasť viacerých vrstiev

Stajling nikdy nie je o jednom kuse oblečenia. Samotná mikina vám na utvorenie outfitu stačiť nebude – doplňte však mikinu na zips kvalitným tričkom, kabátom alebo bundou, džínsami a čistými teniskami pre svieži look a ste pripravený na prechádzku mestom. 

Ako súčasť athleisure

Athleisure je oficiálny názov športového oblečenia, ktoré nie je určené na šport. Vystihuje ho pohodlie a šmrnc. Pokiaľ sa chystáte si tento look osvojiť, vyhnite sa hrubým a priveľkým mikinám. Zvoľte si tenšie mikiny z kvalitnejšieho materiálu, ktoré tesnejšie obopínajú telo a zabudnite na výrazné logá. Pre athleisure look sú vhodné tmavšie mikiny doplnené čiernymi športovými nohavicami a minimalistickými koženými teniskami. Hotovo.

Pod koženou bundou

Pokiaľ vás kombinácia športového štýlu s ležérnym neoslovila, ostaňte pri klasike. Kožená bunda a mikina sú jednoduchou kombináciou, ktorá vyzerá dobre sezónu po sezóne. Čierna kožená bunda sa hodí k čiernym alebo indigo nohaviciam a vynikne pri nich farebnejšia mikina. Aby ste celý výzor zjemnili, zvoľte semišové alebo kožené topánky.

Ako súčasť obleku

Ak sa chystáte skombinovať mikinu so sakom, v okamihu sa zaradíte medzi elitu pánskeho štýlu. Ležérnu eleganciu obleku alebo saka s chino nohavicami doplnenú mikinou podčiarknu žiarivé biele tenisky.

So slušnými nohavicami

Skombinovať slušné nohavice s mikinou je tá najlepšia voľba, ako sa vyhnúť adolescentnému výzoru. Ak patríte medzi tých odvážnejších, vyberte si nohavice so vzorom. Doplňte ich jednofarebnou mikinou a luxusnejšou verziou športových tenisiek.

Čomu sa vyhnúť?

Jednoznačne mikinám s vtipnými nápismi z televíznych seriálov, vašej starej mikine Linkin Park z roku 2000, neforemným, príliš hrubým a spratým mikinám a mikinám organizácií či univerzít, ktorých nie ste členom.

Súvisiace články