Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Záhadný tvor so svietiacimi očami pri pyramíde: Máme fotografiu
Zdielať na

Záhadný tvor so svietiacimi očami pri pyramíde: Máme fotografiu

Pozrite si tiež archívne video o konci sveta, ktorý predpovedali Mayovia.

Z temnoty sa vynorilo niekoľko skutočne ohromujúcich fotografií mayských pyramíd.

Pokiaľ ide o mayské a egyptské pyramídy, sú to jedny z najzáhadnejších, najtajomnejších a najkultovejších stavieb na svete. Tisíce rokov boli civilizácie, ktoré postavili tieto mohutné stavby, zahalené rúškom tajomstva a odborníci stále len teoretizujú o presnom účele týchto impozantných kamenných blokov.

Jeden z najčítanejších vedecko-vzdelávacích portálov IFLScience okrem iného informuje o nezvyčajnom prípade, ktorý súvisí s mayskou mytológiou, ale tento príbeh obletel aj Strednú Ameriku, pričom dôkazy o tomto jave boli dokonca prezentované v tlači. V Mexiku sa o fotografiu nezvyčajného tvora podelil samotný prezident.

Prezident Andrés Manuel López Obrador zdieľal fotografiu takzvaného Aluxu, kultovej postavy mayského duchovného sveta. V blízkosti pyramíd sa našlo niekoľko sôch zobrazujúcich túto starobylú bytosť, ktorá podľa mayských predstáv kedysi žila s nimi. Boli považované za ochrancov mayských dedín a ich vzhľad bol prirovnávaný k vílam z filmov Pán prsteňov.

Uverejnenie týchto obrázkov, samozrejme, vyvolalo veľa kontroverzií a rozkolov.

Mnohí ľudia boli prirodzene skeptickí voči prezentácii tradície aj napriek tomu, že poznali príbeh, neveria, že sa skutočne objavili. V neposlednom rade aj preto, že fotografie boli zhotovené pred niekoľkými rokmi, čo viedlo mnohých k špekuláciám, že ide najmä o gibony, ktoré boli odfotografované tak, aby sa zrazu podobali mýtickým tvorom.

Gibony sú v tomto regióne bežné, takže mnohí sa domnievajú, že ide len o nešťastný záber, ktorý zrazu v mnohých ľuďoch vyvolal strach.

Práve pre tieto fotografie má každý iné vysvetlenie, ale nikto nepochybuje o pravosti záberov, len má iný výklad toho, koho predstavujú. V každom prípade ide o krásnu súhru folklóru a reality vo veľmi tradičnej spoločnosti, kde majú tieto snímky osobitnú hodnotu.

Súvisiace články