Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z vesmíru k nám prišli záhadné rádiové signály: Zo vzdialenosti takmer deväť miliárd svetelných rokov
Zdielať na
Chill

Z vesmíru k nám prišli záhadné rádiové signály: Zo vzdialenosti takmer deväť miliárd svetelných rokov

Zdroj: Unsplash/David Monje

Vedci vyriešili záhadu tajomných rádiových signálov.

Mnohí ľudia veria v existenciu mimozemšťanov, pretože niektorí považujú za smiešne myslieť si, že len na Zemi sa mohol vyvinúť inteligentný život v celom vesmíre. Samozrejme, stále neexistuje nevyvrátiteľný dôkaz o ich existencii, ale vždy sa nájde niečo, čo nadchne tých, ktorí v nich veria - napríklad skutočnosť, že Pentagón nedokáže vysvetliť mnohé pozorovania UFO.

Nedávno sa stalo niečo, čo ohromilo nielen fanúšikov mimozemšťanov, ale aj vedcov, ktorí zachytili záhadné rádiové signály, ktoré, samozrejme, okamžite prebudili fantáziu a mnohí tvrdia, že sa nás týmto spôsobom snaží kontaktovať mimozemská civilizácia - napriek tomu, že NASA tvrdí, že je len malá pravdepodobnosť, že sa tak stane, pretože ak by takáto vyspelá civilizácia existovala, pravdepodobne by sa už zničila.

Odborníkom z kanadskej univerzity sa teraz podarilo rozlúštiť pôvod záhadných rádiových signálov, ktoré pochádzajú z minulosti pred 8,8 miliardami rokov, konkrétne z vodíkového mraku.

Nejde teda o žiadny odkaz mimozemskej civilizácie, ale o vesmírny úkaz, ktorý sa stal dávno pred zrodom Zeme.

To je v istom zmysle upokojujúce a zároveň napínavé, ale určite to mnohých ľudí spraví smutnými, pretože dúfali, že záhadné rádiové signály skutočne pochádzajú od mimozemšťanov - a nie len od starého vodíkového mraku.

Súvisiace články