Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Odhalili NASA: Je táto fotografia dôkazom, že pristátie na Mesiaci bol podvod?
Zdielať na
Chill

Odhalili NASA: Je táto fotografia dôkazom, že pristátie na Mesiaci bol podvod?

Zdroj: Pixabay

Myslíte si, že Neil Armstrong nebol na Mesiaci?

Pristátie na Mesiaci možno zaradiť medzi najväčšie vedecké úspechy ľudstva. Dňa 20. júla 1969 Neil Armstrong a Buzz Aldrin úspešne pristáli na Mori pokoja, na odvrátenej strane Mesiaca. Samozrejme, veľa ľudí neverí, že človek skutočne kráčal po Mesiaci, mnohí tvrdia, že ide o jeden z najväčších podvodov ľudstva a neustále o tom hľadajú dôkazy.

Teraz sa objavila fotografia, ktorá môže opäť dokázať, že pristátie na Mesiaci bolo sfalšované, pretože ukazuje Neila Armstronga a Buzza Aldrina v plnej výstroji v zariadenej budove hangáru so stropom visiacim v pozadí. Obrázok sa rýchlo stal virálnym a mnohí ho zdieľali na sociálnych sieťach. Tvorca meme označil obrázok nasledujúcim textom:

„Túto knihu o pristátí na Mesiaci som našiel v kníhkupectve. Je smiešne, ako je vidieť strop v štúdiu, kde sa to nahrávalo lol”

​Samozrejme, príspevok na Facebooku neuvádza presne  knihu, v ktorej je možné vidieť tento obrázok. Treba dodať, že to nedokazuje, že pristátie na Mesiaci bolo podvodom, keďže nikto netvrdil, že táto snímka bola urobená na Mesiaci. Pristátie na Mesiaci bolo prvým ľudským pokusom a zároveň prvým úspešným pokusom človeka vstúpiť na povrch Mesiaca a je logické, že všetko bolo vopred naplánované a nacvičené - mimochodom, aj to je veľmi dobre pokryté vo filme Prvý človek.

Na obrázok zareagovala aj NASA, uviedla, že táto nahrávka vznikla v apríli 1969, zobrazuje Neila Armstronga a Buzza Aldrina v ich skafandroch. Tento obrázok vznikol počas jednej zo simulácií astronautov, ktorí zbierali vzorky hornín a inštalovali vedecké prístroje na povrch Mesiaca.

Súvisiace články