Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
10 najdrahších čokolád na svete: Ktorú by ste kúpili svojej polovičke?
Zdielať na
Chill

10 najdrahších čokolád na svete: Ktorú by ste kúpili svojej polovičke?

Zdroj: Shutterstock

Ak si myslíte, že zlato je najdrahšia komodita na svete, nemáte úplnú pravdu. Mali by ste vedieť, že existujú čokolády, ktoré majú väčšiu hodnotu ako zlaté tehly. Každý by chcel v živote aspoň raz okúsiť ich božskú chuť.

Čokoláda sa začala vyrábať pred viac než tritisíc rokmi v Mexiku a do Európy sa dostala v 16. storočí. Odvtedy sa jej nevieme nabažiť. Je jednou z najpopulárnejších potravín na svete a má množstvo spôsobov použitia.

Jeme ju, pijeme, lížeme, studenú, teplú, v akejkoľvek podobe. K dispozícii máme čokoládu na varenie, mliečnu, horkú a namiešavajú do nej množstvo prísad.

A ktoré sú tie najdrahšie? Nech sa páči, tu je kompletný rebríček a my sa v ňom zameriame na jeho vrchnú polovicu.

10. Aficionado’s Collection
9. DeLafee
8. Michael Cluizel bonbón
7. Gold and Diamond 
6. Wispa Gold
5. Knipschildt Chocolatier

​Fritz Knipschildt založil svoju firmu v roku 1999. Najprv predával svoje produkty miestnym maloobchodníkom a neskôr založil vlastnú značku a spoločnosť. Cena francúzskej čokolády z čiernych hľuzoviek je 2 600 dolárov za 450 gramov. Jeden kus vás vyjde na 250 dolárov.

La Madeline au Truffe

La Madeline au Truffe

Chocopologie

Čokoládový majster pochádzajúci z Dánska dnes tvorí v Spojených štátoch a jeho obchod Café Chocopologie sa nachádza v Norwalku, Connecticute, kde si môžete pozrieť celý proces výroby jeho čokolády.

4. Swarovski

Za 10 tisíc dolárov získate 49 kusov tejto božskej pochúťky ozdobenej kryštálmi Swarowski v platinovo-zlatej krabici a vnútrom z indického hodvábu. Tomuto umeleckému dielu, ktoré vytvorili Patchi a Harrods udelila Čokoládová akadémia titul najlepšej čokolády na svete.

Patchi a Harrods

3. Golden Speckled Egg

Čokoládové vajce, ktoré vyrobil William Curley je zapísané do Guinnessovej knihy rekordov. Škrupina vajíčka je vyrobená z jednej z najlepších čokolád vo Venezuele. Vo vnútri je karamel Muscovado, rozmarín, olivový olej a bobule borievky.

Twitter

​Špeciálnu pochúťku si za 11 107 dolárov kúpil Cyrus Vandrevala, známy a bohatý technologický investor.

2. Čokoládový dezert Frozen Haute

Tento majestátny dezert z 28 najlepších čokolád na svete, si môžete kúpiť v newyorských reštauráciách Eupheria a Serendipity 3. Je zdobený jedlým zlatom a servírujú ho v zlatej šálke, ktorá má na spodku zlatý náramok s diamantmi.

Čokoládový dezert Frozen Haute vás vyjde na 25 tisíc dolárov.

Čokoládový dezert Frozen Haute vás vyjde na 25 tisíc dolárov.

Twitter

​Aj tento dezert sa zapísal do Guinessovej knihy rekordov a pýši sa titulom najdrahšieho dezertu na svete. Vyjde vás na 25 tisíc dolárov.

1. Le Chocolat Box Collection

Tento mix chutných bonbónov a drahých šperkov od Simon Jewellers pochádza z cukrárne Lake Forest a šperky zo súkromných zbierok.

Flickr

​Nádherné modré a žlté diamantové prstene, zafíry a smaragdy elegantne kombinované s fantastickými čokoládami. Najobľúbenejší darček, aký môžete dať. Za 1,5 milióna dolárov.