Jasno
22°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Záhadná pyramída Inkov: Vynára sa množstvo otázok
Zdielať na

Záhadná pyramída Inkov: Vynára sa množstvo otázok

Pozrite si tiež archívne video o vzácnom objave archeológov.

Jedna z najzáhadnejších stavieb na svete sa nachádza v Peru a vedľa nej ďalšia ohromujúca stavba.

Mayské a egyptské pyramídy svojou popularitou zatieňujú vybudované dedičstvo Inkov, ale pri návšteve Peru môžete vidieť veľmi zaujímavé veci. Najobskúrnejšie miesto, ktoré je predmetom nespočetných legiend, sa nazýva Naupa Huaca a vzhľadom na jeho izolovanú polohu sa vedci domnievajú, že ho kedysi používali šamani na prípravu rituálov a vykonávanie paranormálnych vytržení.

NÁZOV V JAZYKU QUECHUA ZNAMENÁ AJ "CHRÁM PREDKOV".

Verí sa, že je to nadpozemské, akési posvätné miesto, miesto stretnutia neba a zeme pre indiánov, ktorí kedysi žili v Andách. Vo vnútri jaskyne možno vidieť vyrezávaný trón, ale podľa iných teórií to mohol byť oltár v časoch starých Indiánov pred tisíckami rokov. A pred jaskyňou sa nachádzajú megalitické falošné dvere, vytesané s úžasnou presnosťou. V podstate to nie je vchod, ale len štruktúra, ktorá ho pripomína, vytesaná zo skaly.

Niektorí konšpirační teoretici sa domnievajú, že by mohlo ísť o akúsi bránu medzi Andami a Egyptom, keďže v Andách sa našlo mnoho štruktúr podobných tým egyptským a iným kultúram na Blízkom východe.

Huaca Napua je úžasnou atrakciou v Peru, ktorú každoročne navštívia tisíce ľudí z duchovných účelov, pretože sa hovorí, že je to miesto s veľkou duchovnou energiou. Vedcom sa zatiaľ nepodarilo zistiť, aký účel mohli mať v dávnych dobách falošné vchody, ale podobné megalitické stavby sa našli aj v hlbokých lesoch Japonska. 

Takto vyzerá úžasná stavba v Peru:

Súvisiace články