Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Megasenzácia v Egyptskej púšti: Tajomný objav všetkých ohromil!
Zdielať na
Video

Megasenzácia v Egyptskej púšti: Tajomný objav všetkých ohromil!

Zdroj: Pixabay

Hlboko v púšti leží fantastická vec.

Egypt bol vždy krajinou zázrakov, a to nielen pre archeológov, vedcov a odborníkov, ale aj pre filmárov, fotografov a spisovateľov, pričom ho každoročne navštívia desiatky miliónov turistov kvôli jeho neoceniteľným pamiatkam. Mnohí sa však orientujú len veľmi povrchne a po prehliadke hlavných pyramíd okamžite vyhľadávajú ďalšie pôžitky v tejto oblasti, ale tým, ktorí stále túžia po zázraku a objavovaní, môžu stovky exponátov ponúknuť nepredstaviteľné zážitky. V novom filme, ktorý nedávno zverejnila spoločnosť Netflix, sa niektorí z najznámejších vedcov vydali preskúmať neznámu egyptskú pyramídu,

vrátane Zahího Hawássa, ktorého si egyptskí archeológovia veľmi vážia.

Jedným z najveľkolepejších objavov 20. storočia však bol objav nedokončeného obelisku v hlbinách piesku, gigantického objektu vyčnievajúceho spod zeme. Starí Egypťania ich nazývali tekh a boli vytesané z jediného bloku kameňa, čo je unikátna vlastnosť každého z nich. Zobrazenie úzko súvisí s egyptskou mytológiou a je spojené so stvorením, symbolom slnka.

Ich vrcholy boli tiež pozlátené, takže slnko sa na nich odrážalo už od skorého rána.

V hlbinách Egypta sa nachádza nedokončený obelisk, ktorý bol objavený približne po 3 500 rokoch, nikdy nebol dokončený a zostal nedokončený v piesku, presne v takom stave, v akom ho tvorcovia zanechali. Obelisk sa mimochodom nachádza v kameňolome v Asuáne a je naň úžasný pohľad.

Súvisiace články