Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Neznáme monštrum z morských hlbín vydesilo svet!
Zdielať na
Video

Neznáme monštrum z morských hlbín vydesilo svet!

Zdroj: Pixabay

Tohto obrovského tvora ešte nikdy nikto nenahral na video.

Morská hlbočina je oblasť sveta, ktorá je stále domovom nespočetného množstva vzácnych druhov, ktoré ešte neboli objavené, a mnohé hlbokomorské živočíchy sú doposiaľ stále neznáme, pretože žijú v najnedotknutejších oblastiach Zeme. Vedci už v minulosti popísali mnohé druhy, ale o existencii takýchto úžasných tvorov sme nikdy ani len neuvažovali. Jedným z takýchto druhov je aj medúza, ktorá bola v minulosti vyhlásená za najškaredšie zviera na svete, hoci mnohí ľudia proti tomu protestovali.

Mnohým ľuďom sa pri pomyslení na morské hlbiny vybaví tajomno.

Existuje tvor, ktorého mnohí ľudia považujú za jedného z najvzácnejších tvorov na Zemi, a existuje na to mnoho dôvodov, keďže sa v histórii ľudstva sa objavil pred kamerami vedcov, odborníkov alebo potápačov len dvakrát. Prvýkrát to bolo v roku 1997, keď bol iba vyfotografovaný, a po viac ako 20 rokoch bol teraz nafilmovaný v mori. Spomínaný tvor je akýmsi štvorhranovcom, pôsobivým a vzbudzujúcim rešpekt na pohľad. Hirodectes maculatus je jeho vedecký názov.

Zviera je veľmi vzácne a zároveň mimoriadne jedovaté.

Odborníci boli prekvapení, keď ho našli pri Papuy-Novej Guiney v hĺbke niekoľkých desiatok metrov pri cvičení potápačov, ale predpokladá sa, že sa tam ocitol preto, lebo ho na toto miesto priplavil tropický cyklón, a tak sa dostal do tesnej blízkosti človeka.

Zábery, samozrejme, obleteli celý svet a úžasné videá si na YouTube pozreli milióny ľudí:

Súvisiace články