Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Prvotriednemu šéfkuchárovi sa podarilo nemožné: Z obyčajného hamburgera pripravil gurmánske jedlo
Zdielať na
Video

Prvotriednemu šéfkuchárovi sa podarilo nemožné: Z obyčajného hamburgera pripravil gurmánske jedlo

Zdroj: Shutterstock

Bez ohľadu na to, aké chutné sú jedlá od McDonald’s, nereprezentujú práve kvalitu oceňovanú hviezdičkou Michelin – pokiaľ ich nepripraví talentovaný šéfkuchár.

Vychádzajúc zo skutočnosti, že na Slovensku máme desiatky reštaurácií McDonald's, môžeme povedať, že je jednou z obľúbených reštaurácií rýchleho občerstvenia Slovákov. Možno v krajine neexistuje človek, ktorý by aspoň raz v živote nejedol Big Mac, takže každý určite vie, že hamburgery spoločnosti sú celkom chutné, no nemožno ich nazvať tým najkvalitnejším jedlom – teraz vám ukážeme opak.

Internetom sa začalo šíriť video, na ktorom niekto priniesol McMenu šéfkuchárovi, aby z neho vyrobil gurmánsku špecialitu – a z jedného obyčajného McBurgera sa mu zázračne podarilo urobiť špeciálnu sviečkovú Wellington a výsledkom je fantastický pokrm, čiže dokázal vyrobiť nemožné.

Šéfkuchár začal tým, že žemľu vyhodil do koša (čím dosť urazil reťazec rýchleho občerstvenia), potom medzi fašírky vložil okrem iného trochu špenátu a kus mäsa vložil do slaninového plátku, zabalil do cesta a dal do predhriatej rúry, kým sa pekne neupieklo. Z hranolčekov vyrobil chutné pyré a celé to okorenil chutnou omáčkou z uhorky a cibule, aby bol zážitok naozaj trvalý.

Tu je celý proces aj s finálnym výsledkom, ktorý je rozhodne ohromujúci, pretože mnohí ľudia by si pravdepodobne nikdy nepomysleli, že aj z obyčajného McBurgera sa dá vyhotoviť špecialita s "michelinskou hviezdou":

Súvisiace články