Skoro jasno
Bratislava
Boris
14.10.2024
NanoPhone: Prvý smartfón veľkosti kreditnej karty
Zdielať na
Tech

NanoPhone: Prvý smartfón veľkosti kreditnej karty

Zdroj: Stacksocial

Je to cestovanie v čase so smartfónom s priemerom len tri palce. Napriek tomu na ňom stále fungujú aplikácie ako Instagram a WhatsApp.

Smartfóny prešli za posledných približne desať rokov dlhú cestu: z toho, čo sa kedysi nazývalo tehla, sa dnes mnohí ľudia smejú, aké boli „nepoužiteľne maličké“. Napríklad 6,9-palcový displej iPhonu 16 Pro Max je takmer rovnako veľký ako klasické 7-palcové tablety z minulých rokov - jediný rozdiel je v tom, že obrazovka telefónu má minimálny rámik, zatiaľ čo staré tablety boli ako rámik obrazu.

Pre tých, ktorí už majú dosť obrovských mobilov, je tu NanoPhone. Ako už názov napovedá, je malý. Veľmi. Má 3-palcový displej, ale s rozlíšením HD. Ako uvádza Gizmodo, je veľký asi ako kreditná karta.

A keď už hovoríme o kartách, tento gadget stojí 200 dolárov. To nie je veľa, ale veľa toho neponúka: fotoaparát na zadnej strane má 5 megapixelov, predný 2 megapixely. Zvládne dve SIM karty, ale len v sieťach 4G.

Na miniatúrnom displeji môžete surfovať, pozerať videá a dokonca skrolovať Instagramom, hoci nič z toho nie je na zariadení tejto veľkosti veľmi pohodlné. Bol to iný svet, ale na Sony Ericssone Xperia X10 Mini z roku 2010 ste si mohli prezerať alebo pozerať videá aj napriek tomu, že mal len 2,55-palcový displej.

Výrobca na NanoPhone nasadil Android 10, čo je tiež cestovanie v čase: ide o operačný systém z roku 2019, takže revolučné, moderné funkcie sa na displeji minifónu nespustia.

Zariadenie je dostupné v obchode nižšie a podľa našich skúseností sa dodáva aj na Slovensko.

Súvisiace články