Polojasno
22°
Bratislava
Ako zo sci-fi: Táto zbraň dokáže zlikvidovať špionážne drony
Zdielať na

Ako zo sci-fi: Táto zbraň dokáže zlikvidovať špionážne drony

Pozrite si tiež archívne video o tom, aké drony idú do vojny.

Taiwan tvrdí, že Čína už predtým používala bezpilotné lietadlá na špehovanie jeho vojenských základní, preto vybavuje svoju armádu novou zbraňou.

Taiwan doplnil svoju protivzdušnú obranu o novú zbraň, informoval portál Interesting Engineering. Krajina Ďalekého východu nasadila systém na detekciu dronov s názvom Skynet Ads. Je to ako ručná zbraň zo sci-fi filmu, určená na neutralizáciu nepriateľských dronov.

Zariadenie má schopnosť zablokovať signál GPS prilietajúceho dronu, zabrániť lietajúcemu zariadeniu vysielať obraz z kamery svojim kontrolórom a prinútiť zariadenie pristáť na zemi.

Denník Liberty Times uvádza, že Taiwan tvrdí, že nasadenie systémov na zachytávanie dronov je pre krajinu prioritou v boji proti čoraz aktívnejšej čínskej armáde.

Vývoj začala miestna spoločnosť DronesVision po tom, ako bol pred dvoma rokmi v blízkosti taiwanskej vojenskej základne zachytený čínsky špionážny dron. Vojaci sa vtedy pokúšali dron odfotografovať, zatiaľ čo iní naň hádzali kamene. Tento incident spolu s ďalšími porušeniami vzdušného priestoru zo strany Pekingu podnietil taiwanských vojenských predstaviteľov, aby prehodnotili stratégiu obrany krajiny proti dronom.

Súvisiace články