Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Gmail údajne končí: Aká je pravda v skutočnosti?
Zdielať na

Gmail údajne končí: Aká je pravda v skutočnosti?

Zdroj: Pixabay

Jeden z najpopulárnejších e-mailových klientov na svete nezaniká napriek tomu, čo si mnohí ľudia mysleli kvôli nepravdivej fotografii zverejnenej na X.

V posledných dňoch sa na sociálnych sieťach začala šíriť pomerne divoká fáma, ktorá tvrdí, že spoločnosť Google v auguste ukončí prevádzku služby Gmail.

Na prvý pohľad je to bizarné, veď prečo by Google zatváral jednu z najväčších poštových schránok na svete? Snímka obrazovky, zamaskovaná ako oznámenie spoločnosti Google, sa však rýchlo stala virálnou a v čase písania tohto článku mal pôvodný príspevok na X už takmer 8,6 miliónov zobrazení.

Snímka obrazovky je v skutočnosti celkom autentická, aspoň na pohľad vyzerá ako skutočné oznámenie spoločnosti Google. To, čo sa v ňom píše, je však úplne nepravdivé, takže poštu budete môcť pomocou služby Gmail odosielať a prijímať aj po 1. auguste 2024 a obrázok je len (zlý) vtip.

Obrázok je upravená verzia letáku o konci zobrazenia HTML služby Gmail. Gizmodo kontaktovalo aj hovorcu spoločnosti Google, ktorý v odpovedi poslal len ďalšiu stručný príspevokna X. Píše sa v ňom: "Gmail zostáva".

Pri takýchto zdanlivo neuveriteľných správach šíriacich sa na sociálnych sieťach sa oplatí byť opatrný, pretože v mnohých prípadoch ľudia jednoducho berú zlý vtip vážne a začnú ho šíriť.

Súvisiace články