Jasno
16°
Bratislava
Aurel
25.10.2024
Ste používateľom systému Android? Na TOTO si dávajte veľký pozor!
Zdielať na
Tech

Ste používateľom systému Android? Na TOTO si dávajte veľký pozor!

Zdroj: Pixabay

Je dôležité vedieť, že váš telefón môže byť ohrozený.

V digitálnom priestore čoraz častejšie vyvolávajú poplach podvodné vírusy alebo dokonca správy. Mnohé spoločnosti už vydávajú tlačové správy a vzdelávacie kampane, aby boli používatelia pri používaní internetu čo najobozretnejší. Koniec koncov, vždy existujú varovné signály problémov a často si stačí dávať pozor, hoci s postupujúcim časom sa podvodníci stávajú sofistikovanejšími a uchyľujú sa k podvodom, ktoré je ťažšie odhaliť.

Bleeping Computer práve informoval, že existuje aplikácia pre Android, ktorá dokáže obísť aj niektoré antivírusové programy, ktoré škodlivý kód neodhalia. Táto aplikácia dokáže ukradnúť prakticky všetky vaše údaje z telefónu, čo predstavuje obrovské nebezpečenstvo. Škodca sa volá MMRat a dá sa stiahnuť z niečoho, čo vyzerá ako oficiálny obchod s aplikáciami. Aplikácie šíriace infekciu útočníci maskujú ako oficiálne vládne programy alebo zoznamovacie aplikácie a po stiahnutí chcú získať prístup k množstvu nástrojov systému Android.

Škodlivá aplikácia sa potom pripojí k serveru a začne sledovať, čo sa deje v telefóne. Začne monitorovať všetko, čo robíte, dokonca zachytáva snímky obrazovky fotoaparátu. Odborníci upozorňujú, že aplikácie by ste mali sťahovať len z obchodu Play, pretože aplikácie z iných zdrojov môžu mať nespoľahlivé pozadie,

a mohli by ste sa ocitnúť v sieti vírusov.

Súvisiace články