Zatiahnuté
12°
Bratislava
Sabína
27.10.2024
Vo futuristickej ZOO nahradili skutočné zvieratá virtuálnymi
Zdielať na
Tech

Vo futuristickej ZOO nahradili skutočné zvieratá virtuálnymi

Zdroj: YouTube/Axiom Holographics

V treťom najväčšom austrálskom meste Brisbane otvorili prvú hologramovú zoologickú záhradu.

Návštevníkom ponúka možnosť stretnúť sa s oveľa väčším počtom druhov zvierat ako v tradičných zoologických záhradách a spoznať ich prirodzené správanie tým, že ich virtuálne umiestnia do ich prirodzeného prostredia.

Hologramy vytvorila austrálska spoločnosť Axiom Holographics, ktorá vyrába holografické zariadenia na komerčné, vzdelávacie, zábavné a vojenské účely vrátane prenosných holografických stolov a stien. Zvieratá na stenách na ploche 1 000 metrov štvorcových vás zavedú do rôznych oblastí sveta od Afriky až po severný pól a počas podujatia, ktoré trvá až tri hodiny, sa môžete stretnúť aj s obrovskou 25-metrovou veľrybou.

Hoci špeciálna ZOO neponúka rovnaký zážitok ako interakcia so skutočnými zvieratami, prevádzkovatelia parku uviedli, že použitie hologramov namiesto sledovania virtuálnych tvorov cez VR prilby výrazne umocnilo realistickú atmosféru.

Austrálsky park je len prvým zo série hologramových zoologických záhrad, pričom spoločnosť Axiom plánuje v budúcnosti otvoriť podobné zariadenia v USA, Japonsku a Európe.

Súvisiace články