Zatiahnuté
16°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
A je tu Thermonator: Robotický pes s plameňometom
Zdielať na
Tech

A je tu Thermonator: Robotický pes s plameňometom

Zdroj: Flamethrower

Štvornohý robot, ktorý nesie na chrbte benzínový plameňomet a dokáže spáliť všetko v okruhu desiatich metrov, má prísť na trh tento rok.

Spoločnosť Throwflame, ktorá predáva rôzne plameňometné zariadenia, urobila to, na čo sa iní výrobcovia neodvážili, a uvádza na trh robotického psa vybaveného plameňometom, ktorý je upravený z ich vlastného ručného plameňometu ARC Flamethrower a ako ukazujú obrázky, z robota GO1 od spoločnosti Unitree Robotics.

Robota, ktorého výskyt na trhu už na prvý pohľad sľubuje temnú budúcnosť, štýlovo nazvali Thermonator a je otázne, nakoľko je vlastne funkčný a kto ho bude potrebovať. V niektorých prípadoch by mohol byť praktickým riešením: v prípadoch, kde je potrebné použiť nebezpečný nástroj a zároveň je dôležité chrániť bezpečnosť ľudí, napríklad pri niektorých poľnohospodárskych prácach.

Samotný plameňomet ARC je zariadenie s hmotnosťou 2,7 kg, dosahom 9 - 10 m, poháňané benzínom a naftou, ktoré spoločnosť predáva za 700 - 900 USD, zatiaľ čo robot Unitree stojí 2700 USD bez doručenia. Plameňometný robotický pes bude pravdepodobne k dispozícii za veľmi vysokú cenu, ale spoločnosť Throwflame zatiaľ o výrobku neprezradila veľa podrobností, len to, že by mal byť k dispozícii zákazníkom, ktorí sa zapíšu na čakaciu listinu, ešte tento rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie