Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Google vydal nečakaný oznam: Zmena sa čoskoro dotkne všetkých Slovákov
Zdielať na
Tech

Google vydal nečakaný oznam: Zmena sa čoskoro dotkne všetkých Slovákov

Zdroj: Pixabay

Prichádza zmena, na ktorú mnohí čakali.

Ak by sme sa odpovedať na otázku, čo vlastne znamená Google v našich životoch, potom by sme ho asi mohli prirovnať k Zlatým stránkam, miestu, kde si niekoľkokrát denne niečo vyhľadáme, a ak nás niečo naozaj zaujíma, zvyčajne začíname sa vyhľadávaním tu. Pre väčšinu Slovákov je preto takmer inštinktívne nájsť odpoveď na svoju otázku vo vyhľadávači Google. Ktorá sa zvyčajne dostaví do niekoľkých sekúnd.

Google za posledné roky zaviedol nespočetné množstvo zmien vo svojom vyhľadávači a zmeny sa dejú neustále, pred pár mesiacmi napríklad prebehla obrovská zmena v ich vyhľadávači produktov, čo nám výrazne uľahčuje vyhľadávanie na ich nákup.

Teraz však prichádza ešte veľkolepejšia zmena. Pretože ju zavedú aj do zobrazenia stolného počítača, kde bude uvádzať odpovede donekonečna, na hľadanú problematiku alebo kľúčové slová zadané do vyhľadávacieho poľa.

Toto už funguje na mobile. Podľa vyjadrenia spoločnosti sa tiež ukázalo, že v priebehu krátkeho času budeme môcť vyhľadávať na stolných počítačoch a notebookoch posúvaním obrazovky nadol do nekonečna. Odpadne teda dlhoročná tradícia, že ak chceme zobraziť ďalšie výsledky, budeme musieť stránky listovať. Väčšine ľudí sa táto zmena bude páčiť, pretože nám uľahčí získať čo najviac výsledkov po vyhľadávaní a čo najskôr nájsť relevantný obsah.

Súvisiace články