Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nová Funkcia Google máp vám vyrazí dych
Zdielať na
Tech

Nová Funkcia Google máp vám vyrazí dych

Zdroj: Google

Na svojej výročnej vývojárskej konferencii I/O spoločnosť Google oznámila novú funkciu pre Mapy Googlu. Pomocou Immersive View budete môcť mestá vidieť ako pri lete vrtuľníkom.

Zažijete atmosféru štvrte, kultúrnych pamiatok alebo dokonca reštaurácií ešte predtým, než sa tam dostanete – sľubuje Google na svojom blogu o Immersive View. To znamená, že ak pôjdete napríklad do Londýna, môžete voľne preletieť nad centrom mesta, pozrieť sa, ako sa vyzerá v rôznych časoch dňa a dokonca počasí.Aby to dosiahli, Google pre potešenie miestnej polície nevyšle stovky dronov - fotografie Street View skombinovali so satelitnými snímkami, ktoré mali k dispozícii. Takto vytvorený pohľad je následne možné premietnuť s ďalšími informáciami o danej oblasti, ako intenzita premávky či obchodný ruch.

"Demoverziu sme skúšali roky a vedeli sme, že je to 'ono', ale v skutočnosti to nechcelo fungovať. Technológia sa teraz natoľko vyvinula, že finálny výsledok je celkom prirodzený."

- povedala Liz Reid, viceprezidentka pre inžinierstvo spoločnosti Google. Podľa článku na The Verge bude týmto riešením, ktoré môžeme nazvať „strhujúcim pohľadom“, zatiaľ disponovať niekoľko štvrtí svetoznámych metropol. Okrem San Francisca, New Yorku, Los Angeles, Londýna a Tokia si však už čoskoro budeme môcť zalietať aj inam.

Google

​Okrem zatraktívnenia máp, chce Google poskytnúť možnosť využívania softvéru aj ďalším aplikáciám. Na I/O oznámili, že riešenia programu rozšírenej reality v reálnom čase (AR) budú dostupné aj pre vývojárov tretích strán. Tie umožnia napríklad aplikáciám elektrických kolobežiek vidieť, kde presne môžete zaparkovať svoje zariadenie, ale s touto technológiou môžu dobre fungovať hry typu Pokémon Go, ktoré kombinujú skutočný a virtuálny svet. 

Súvisiace články