Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Držte sa, väčší Hummer neexistuje: Je v ňom dokonca aj záchod!
Zdielať na
Tech

Držte sa, väčší Hummer neexistuje: Je v ňom dokonca aj záchod!

Zdroj: Instagram/shhamadbinhamdan

Vlastní ho miliardársky šejk z Blízkeho východu a je to najväčší Hummer na svete.

Hummer H1, civilná verzia vojenského nákladného vozidla M998 Humvee, je obrovský stroj, ktorý prevyšuje takmer všetky bežné autá a dokonca aj väčšinu SUV. Niekto sa však zdalo, že štandardný Hummer H1 stále nie je dostatočne veľký a chcel oveľa, oveľa väčšiu verziu, presnejšie trikrát väčšiu.

Tu je Hummer H1 X3, brutálny brat legendárneho tereňáka, ktorý je 6,6 metra vysoký, 14 metrov dlhý a 6 metrov široký, čo je trojnásobok veľkosti továrenského H1.

Vozidlo veľkosti monštra bolo nedávno zachytené na videu na cestách v Spojených arabských emirátoch a ľudia sa pri ňom zastavovali a s úžasom si ho prezerali.

Instagram/shhamadbinhamdan

​Gigantický stroj si objednal istý šejk Hamad bin Hamdan Al Nahyan, miliardár SAE, známejší ako Dúhový šejk. Hummer H1 X3 je plne funkčný a vzali ho na krátku jazdu, aby ho previezli do múzea OffRoad History v Šarjáhu, ktoré tiež vlastní spomínaný šejk.

Instagram/shhamadbinhamdan

​H1 X3 má systém pohonu všetkých štyroch kolies vďaka štyrom naftovým motorom, z ktorých každé poháňa jedno koleso. Čo je však zaujímavé, je pozornosť venovaná detailom. Zväčšená verzia vyzerá ako presná replika skutočného H1 a dokonale zachytáva každý malý detail.

Interiér gigantického vozidla je už z iného cesta, vyzerá skôr ako interiér domu s drevenou podlahou. Interiér je evidentne rozdelený na dve úrovne, ktoré sú prepojené schodiskom a majú aj toaletu.

Toto je pravdepodobne tá najšialenejšia vec, s ktorou sme sa za poslednú dobu stretli!

Súvisiace články