Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Táto replika Batmobilu je dokonalá: A nevadí ani, že je elektrická
Zdielať na

Táto replika Batmobilu je dokonalá: A nevadí ani, že je elektrická

Zdroj: Van Daryl Gallery

Najdrsnejší Batmobile všetkých čias bol Tumbler vo filme Temný rytier a jeho živú repliku s elektrickým pohonom teraz zostrojil mladý dizajnér.

Batman riadil nespočetné množstvo áut, ale niet pochýb o tom, že najdrsnejší Batmobile bol Tumbler z filmov Christophera Nolana. Teraz si môžete objednať repliku, ktorá vyzerá veľmi podobne ako originál. 

Replika je o niečo menšia ako Tumbler z filmu, v ktorom Batman riadil 4,5 metra dlhý, 2,8 metra široký stroj, kým vozidlo zobrazené vo videu je dlhé 3,7 metra a široké 2,4 metra. 

Batmobile použitý pri nakrúcaní dostal motor V8 Chevrolet s výkonom 5,7 litra a výkonom 500 koní, ale dnešná replika je elektrická. 

Jej výkon nebol prezradený, ale elektrická replika je oveľa ľahšia ako 2,5-tonový originál, pretože oceľová konštrukcia je vyrobená z uhlíkových vlákien a 3D tlačeného plastu, takže dohromady váži 600 kilogramov. 

Dvere sa dajú otvárať diaľkovým ovládaním, výhľad zabezpečuje 360-stupňový kamerový systém. 

Repliku Batmobilu vytvoril 23-ročný vietnamský umelec Nguyen Dac Chung, ktorý pôvodne navrhoval legendárne kostýmy a doplnky pre komiksové postavy a karikatúry. Tumbler je podnes jeho najväčším dielom. Prvý prototyp sa nachádza v jeho štúdiu, ale jeho spoločnosť čaká na objednávky na ďalšie kópie.