Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Fantastické: TÚTO realistickú repliku Bugatti Chiron vyrobili ručne z ničoho
Zdielať na
Tech

Fantastické: TÚTO realistickú repliku Bugatti Chiron vyrobili ručne z ničoho

Zdroj: YouTube/NHẾT TV

Toto je jedna z najrealistickejších replík Bugatti, aké sme kedy videli, čo je neuveriteľné vzhľadom na to, že celý projekt bol realizovaný len so základnými nástrojmi.

Ukázalo sa však, že vo Vietname nie je nedostatok talentov. To, čo tu vidíte, vás prinúti uveriť, že ide o skutočné Bugatti Chiron odfotené v uliciach ázijskej krajiny. Prezradíme vám, že ide o podomácky vyrobenú repliku francúzskeho superšportu za 4 milióny dolárov, ktorú ručne vyrobili v malej dielni za rok.

Tvorcovia repliky Chiron zdokumentovali celý výrobný proces na svojom YouTube kanáli NHẾT TV. Začali budovaním rámu z oceľových rúrok, ktorý vyzerá, že zodpovedá rozmerom Chironu. Rám slúži ako základ pre vytvorenie makety karosérie, ktorú pokryjú hlinou. Na ňu potom nanesú vrstvu sadry, aby vytvorili surovú formu tela Chironu. Majstri potom pomocou formy starostlivo vyrobia karosériu zo sklenených vlákien.

YouTube/NHẾT TV

​Po dokončení ju umiestnia na rám z rúrok. Áno, skutočne sa nesnažili upraviť podvozok darovaného modelu, ale ho vyrobili úplne od základov. Je to naozaj pôsobivé!

Motor je umiestnený v strede, ako v bežnom superšporte. Namiesto obrovského motora W16 však replika používa starý štvorvalec Toyota s karburátorom, ktorý bude pravdepodobne schopný výkonu 100 konských síl. Kvalita ručnej práce je obdivuhodná. Zadné krídla sú taktiež vyrobené na mieru pre projekt.

Aby bol vzhľad repliky dokonalý, má tradičný modro-čierny náter Bugatti. Pozrite si video, sme si istí, že si vietnamské Bugatti zamilujete.

Súvisiace články