Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Diego Maradona jazdil do konca života v BMW: Dve idú teraz do aukcie, M4 skrýva prekvapenie
Zdielať na
Tech

Diego Maradona jazdil do konca života v BMW: Dve idú teraz do aukcie, M4 skrýva prekvapenie

Zdroj: Adrián Mercado

V aukcii futbalistovho majetku môžete získať aj luxusnú vilu či obraz.

Svetoznámy argentínsky futbalista Diego Maradona zomrel v novembri minulého roka. Jeden z najlepších a najtalentovanejších svetových hráčov všetkých čias odišiel na večnosť vo veku 60 rokov. Jeho divoký život sa však niesol aj v duchu mnohých kontroverzií. Bol známy napríklad užívaním drog a priateľstvom so zločineckou organizáciou Camorra.

Maradona po sebe zanechal mnoho majetku a časť z neho teraz mieri do aukcie. Hlavným lákadlom je jeho nehnuteľnosť v Buenos Aires, ktorá má garáž na tri autá, šesť spální a bazén. Na aukčnom portáli Adrián Mercado sa však teraz objavili aj dva jeho vozidlá. Prvým je BMW M4 a druhým BMW 750 L.

Mníchovská limuzína bola vyrobená v roku 2017 a má najazdených len 5 453 kilometrov. Aukcia bude začínať na sume 225 tisíc dolárov. Cena je teda veľmi vysoká, pretože bežne zaobstaráte toto BMW s rovnakou motorizáciou aj podobne nízkym nájazdom oveľa lacnejšie.

BMW M4 je o niečo zaujímavejšie. Jedná sa o predchádzajúcu generáciu z roku 2016 a má najazdených len 5 901 kilometrov. Maradona s ním jazdil v posledných mesiacoch života, keď dochádzal trénovať futbalový klub Gimnasia de La Plata. Zaujímavosťou je, že vozidlo vybavil policajnými svetlami a húkačkou. Ohlasoval tak svoj príchod na tréning.

Štartovacia cena BMW M4 je 165 tisíc dolárov. Stále teda o dosť viac ako je normálna cena, ale tu rozhoduje predovšetkým meno v technickom preukaze.