Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Umelec urobil z Lady 2104 špeciál Krotiteľov duchov: Je krajší ako originál?
Zdielať na
Tech

Umelec urobil z Lady 2104 špeciál Krotiteľov duchov: Je krajší ako originál?

Zdroj: modifiedrides.net

Ecto-1 patrí medzi najznámejšie filmové autá. A práve upravený Cadillac Krotiteľov duchov inšpiroval jedného umelca k vytvoreniu zaujímavej alternatívy.

​Michajl Sačko totiž na špeciál Krotiteľov duchov virtuálne prerobil Ladu 2104, teda ruský kombík vyrábaný v rokoch 1984 až 2012.

Zaujímavé je, že Sačko ako základ použil Ladu výrazne upravenú. Všimnite si agresívny bodykit s masívnymi nástavcami blatníkov, zväčšený rozchod kolies, nižšiu svetlú výšku a veľké kolesá. Tá navyše obúvajú hladké pneumatiky.

"Hrča" na prednej kapote naznačuje, že si umelec do auta vysníval nový motor, iste podstatne väčší a výkonnejší ako štandardný 1,5-litrový štvorvalec.

Na prvý pohľad to možno nie je zrejmé, ale aj tieto nové športové prvky sympaticky nadväzujú na pôvodný Ecto-1. Biele kolesá pripomínajú pneumatiky s bielymi bočnicami veľkého Cadillacu, zadné blatníky zase trochu pripomínajú charakteristické zakryté podbehy originálu.

A veľmi podobná je, samozrejme, aj farebná kombinácia s bielou karosériou a červenými pruhmi po stranách. Chýbať nemôžu ikonické logá Krotiteľov duchov.

Tiež výbava jasne vychádza z Ecto-1. Na streche tak nájdeme modré majáky a kompletnú "duchársku" výstroj, prístup k vybaveniu uloženému na strešnom nosiči uľahčuje rebrík.

Tak čo myslíte, pristala by Krotiteľom duchov taká Lada? Alebo dávate prednosť pôvodnému Cadillacu?