Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Takto plynú dni Borisa Beckera: Dve sprchy týždenne, mizerná strava a polhodinová vychádzka denne
Zdielať na
Life

Takto plynú dni Borisa Beckera: Dve sprchy týždenne, mizerná strava a polhodinová vychádzka denne

Zdroj: SITA

Pred dvoma týždňami odsúdil londýnsky súd bývalého popredného svetového tenistu Borisa Beckera na dva a pol roka väzenia. Pred veriteľmi ukryl veci v hodnote 2,5 milióna libier a dlhoval 50 miliónov libier.

Becker ešte v deň vynesenia rozsudku nastúpil do výkonu trestu a odvtedy je uväznený vo Wandsworthe (jedno z najťažších miest), neďaleko jeho domova, Wimbledonu. Tz.de zverejnil súhrn toho, ako odvtedy plynú dni 54-ročnej bývalej hviezdy. Becker bol expertom Eurosportu, kanál si, samozrejme, musel nájsť niekoho iného, keď sa sním rozlúčili.

Beckera budia o siedmej ráno, o ôsmej raňajkuje, nebude musieť pracovať, pretože ho odtiaľto preložia do iného ústavu. Zatiaľ nie je známe, či dostal spoluväzňa na celu. Má k dispozícii 30 minút voľného času denne, čo znamená, že sa môže pohybovať v smere hodinových ručičiek na vnútornom dvore. Spoločenský čas je tiež polhodina, kedy sa môžete porozprávať s ostatnými väzňami.

V stredu môže ísť do knižnice, navečerať sa o pol šiestej a od siedmej večer ho opäť čaká jeho cela s rozlohou 6,5 metra štvorcového zase čaká od siedmej večer, pretože podľa väzenského poriadku po siedmej už nemôže opustiť celu. Má týždenný plat 10 libier, z ktorého si môže kúpiť čokoládu a toaletné potreby. Môže sa sprchovať dvakrát týždenne, na sprchu má vyhradených desať minút. Ráno má na jedálnom lístku väčšinou kukuričné ​​lupienky, celozrnné sušienky a toasty, už mal aj hovädzie, ale väčšinou dostáva zmes mletého mäsa a zemiakov. Na kvalitu potravín sa väzni v minulosti pravidelne sťažovali.

Keďže Becker fajčí, musí si zohnať cigarety z čierneho trhu, čo nie je lacný špás, dávka tabaku, z ktorej si môže ušúľať cigarety môže stáť až tisíc eur.

Dostal telefónnu kartu, ale jej použitie je obmedzené. Prvý víkend zavolal svojej priateľke Lilian de Carvalho, ktorá ho sprevádzala aj pri súdnom verdikte, a druhým telefonátom prekvapil svoju 86-ročnú matku v Leimene, pretože bol v tom čase Deň matiek.

Beckerovi právnici pracujú na jeho prevoze inam a už bolo navrhnuté, že sa môže vrátiť do Nemecka, aby si odpykal trest, o to viac, že ​​aj deportácia je reálnou možnosťou.

Súvisiace články