Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
"Keď sa vám nechce k holičovi alebo Urob si sám: brada a vlasy"
Zdielať na

"Keď sa vám nechce k holičovi alebo Urob si sám: brada a vlasy"

Zdroj: FREEPIK.com

INZERCIA / V dnešnej uponáhľanej dobe si často hľadáme spôsoby, ako ušetriť čas a peniaze. Jedným z prípadov, kedy si môžete skutočne ušetriť cestu k profesionálovi, je starostlivosť o vaše vlasy a bradu. Ak nemáte čas na návštevu holiča, v tomto článku sa pozrieme na niekoľko tipov a rád, ako si svojpomocne upraviť vlasy a bradu v pohodlí domova.

Výbava na úpravu vlasov a brady na doma

Ak sa rozhodnete, že vymeníte holiča za domácu starostlivosť, budete potrebovať dve kľúčové pomôcky - strojček na vlasy a zastrihávač brady. Vyberte si kvalitný zastrihávač brady s rôznymi nastaveniami dĺžky. Pri výbere kvalitného strojčeka na vlasy, tomu nie je inak. Myslite na to, aby mal rôzne nadstavce, s ktorými dosiahnete želaný výsledok jednoduchšie. Nezabudnite tiež na hrebeň či kozmetiku po holení a zabezpečte si kvalitné produkty, ktoré zvládnu udržať vašu pokožku a chĺpky v optimálnom stave. Všetko potrebné na domácu starostlivosť o váš účes a bradu, nájdete napríklad v e-shope Notino.sk. 

Ako si upraviť vlasy a bradu svojpomocne? 

So správnou výbavou na úpravu vlasov a brady dosiahnete presne také výsledky, aké si želáte. Pred začatím samotnej úpravy zvážte, akú dĺžku chcete dosiahnuť. Môžete začať dlhým nadstavcom a postupne skracovať vlasy či bradu podľa potreby. Počas úpravy použite zrkadlo, aby ste mohli sledovať postup úpravy z rôznych uhlov aj zo zadu. Vďaka tomu dosiahnete rovnomerný výsledok z každej strany. Nezabudnite tiež na úpravu vlasov na krku, aby bol váš účes čistý a precízny. Práve na krk mnohí muži pri strihaní zabúdajú, no jeho úprava urobí veľký rozdiel vo výsledku. Na úpravu brady použite zastrihávač, aby ste si ľahšie vytvorili kontúru brady. Držte sa prirodzených liniek a postupujte opatrne, aby ste zabránili odstráneniu chĺpkov, ktoré dodávajú brade ten správny tvar a hustotu. Ak preferujete kratšiu bradu, postupujte podobne ako pri úprave vlasov - začnite dlhším nadstavcom a postupne ju skracujte podľa svojich predstáv. Po dokončení úpravy nezabudnite použiť kvalitnú kozmetiku na udržanie hydratovanej pokožky pod bradou. Na bradu môžete použiť rôzne oleje a balzamy, ktoré sú naopak ideálne na ošetrenie a hydratáciu samotných chĺpkov.

Vyskúšajte tieto tipy a návody na domácu úpravu vlasov a brady a uvidíte, že môžete dosiahnuť skvelé výsledky aj bez návštevy holiča. Buďte opatrní, majte trpezlivosť a experimentujte s rôznymi dĺžkami a štýlmi, aby ste našli ten správny vzhľad pre vás.